Marc Marquez: Schouderoperatie succesvol verlopen

345
marc-marquez
Marc Marquez | foto© Repsol media

Marc Marquez heeft woensdag in het Hospital Universitari Dexeus-Quiron in Barcelona een succesvolle operatie ondergaan aan zijn rechterschouder. Dit nieuws heeft het Repsol Honda Team woensdagavond middels een persbericht wereldkundig gemaakt.

Het was zijn meest succesvolle MotoGP seizoen tot nu toe, maar Marc Marquez besloot dinsdag tijdens de laatste MotoGP test van 2019 in Jerez dat een operatie noodzakelijk was om in 2020 volledig fit aan de start te kunnen verschijnen.Na gedurende de laatste Grand Prix weekenden van het seizoen al het nodige ongemak te hebben ondervonden aan zijn rechterschouder. Een stevige valpartij maandag tijdens de eerste dag van de tweedaagse MotoGP Test in Jerez verergerde het ongemak. Ondanks dat de Repsol Honda Team coureur maandag later op de dag en dinsdag nog gewoon weer in actie kwam tijdens de test koos de Spanjaard ervoor om zich, na medisch overleg, preventief te laten opereren om zo een gelijkwaardige blessure als een jaar eerder aan zijn linkerschouder te voorkomen.

Lees ook: Opnieuw schouderoperatie voor Marc Marquez

Direct na afloop van de MotoGP test in Jerez vloog Marquez naar Barcelona om zich woensdagochtend te melden in het bekende Hospital Universitari Dexeus-Quiron voor een uitgebreid medisch onderzoek en zich vervolgens meteen te laten opereren. De operatie werd uitgevoerd door Dr. Xavier Mir, Dr. Victor Marlet en Dr. Teresa Marlet, allen onderdeel van ICATME (het Catalaans Instituut voor Traumatologie en Sportgeneeskunde).

De ingreep was gelijkaardig aan de operatie welke hij aan het eind van 2018 onderging aan zijn linkerschouder maar minder agressief van aard. Inmiddels is bekend dat de operatie succesvol is verlopen en dat Marquez binnen 48 uur het ziekenhuis mag verlaten en thuis in Cervera kan beginnen met zijn herstel- en wintertraining.

De regerend MotoGP wereldkampioen hoopt op tijd fit te zijn voor de eerste MotoGP test van 2020 welke begin februari op het programma staat op het Sepang International Circuit in Maleisië.

 

Handige links MotoGP Test Jerez de la Frontera:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App