Marc Marquez terug in de MotoGP paddock

82
marc-marquez
Marc Marquez | foto© Honda Racing

Marc Marquez was donderdag voor het eerst sinds 25 juli weer even in de MotoGP paddock te vinden. De Repsol Honda Team coureur kwam aan de vooravond van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya naar Circuit de Barcelona-Catalunya voor een bezoek aan zijn team om hen bij te praten over zijn herstel.

Nadat Marc Marquez donderdagmiddag de PCR-test goed had doorstaan en toegang had tot de MotoGP paddock op Circuit de Barcelona-Catalunya spoedde de achtvoudig wereldkampioen zich naar zijn team. Met een glimlach op zijn gezicht was Marquez weer in zijn element toen hij genoot van de hernieuwde kennismaking met het HRC-management, zijn Repsol Honda Team crew en het weerzien van zijn Repsol Honda RC213V.

Naast het bezoek aan zijn team stonden er een aantal interviews op het programma. Na deze plichtplegingen keerde Marquez terug naar zijn woonplaats Cervera waar hij de komende dagen de verrichtingen van zijn collega coureurs zal volgen via de tv.

Marc Marquez: “Het was geweldig om weer voor even terug te zijn in de MotoGP-paddock en mijn team en de HRC-mensen weer te zien. Natuurlijk hebben we aan de telefoon veel met elkaar gesproken, maar ik heb ze echt heel erg gemist en het was geweldig om ze weer even te zien en te spreken. En daarnaast natuurlijk ook om mijn motor weer te zien en er even op te mogen zitten! Natuurlijk wil ik niets liever dan weer rijden, vooral na het zitten op de motor, maar nu is het belangrijkste om nog even geduld te hebben. Het was goed om hier te komen, niet alleen om met het team te praten, maar ook om met Honda te praten over de manier waarop we een plan voor 2021 gaan maken. Ik zou heel graag willen dat ik hier tijdens mijn thuiswedstrijd zou kunnen rijden, maar in plaats daarvan zal ik met veel plezier naar de TV kijken.”

Wanneer Marquez definitief zijn comeback zal maken, en of we hem dit jaar nog tijdens een Grand Prix weekend in actie zullen zien is nog niet bekend.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App