Marc Marquez eindigde de tweede dag van de Official MotoGP Test weliswaar slechts als zevende, echter ondanks deze positie kijkt de Repsol Honda coureur met een tevreden gevoel terug op de dag.

Ook voor Marc Marquez was er maandag in Sepang veel te testen. Zo test de Spanjaard met een nieuw Honda blok, werd er net als bij veel andere teams een nieuwe kuip getest. De regerend wereldkampioen liet na afloop echter weten nog niet overtuigd te zijn van zowel het nieuwe blok als ook de nieuwe ‘revolutionaire’ kuipdelen.

Wat betreft het nieuwe blok liet Marquez weten heel erg tevreden te zijn over de acceleratie en topsnelheid maar heeft hij vooralsnog twijfels in met name de langzamere bochten. Ook is er volgens de Repsol Honda coureur meer tijd nodig om de juiste balans te vinden met de nieuwe kuipdelen.

Uiteindelijk eindigde Marquez de dag ‘slechts’ als zevende, een positie die hem echter niet veel zorgen baarde aangezien hij net op een verkeerd moment de keuze had gemaakt om een zachte band te monteren en te gaan voor die ene snelle ronde.

Marc Marquez, Repsol Honda Team, P7: “Ik ben vandaag erg tevreden omdat we zeker een aantal stappen voorwaarts hebben gezet en ik me goed voelde op de machine. Met name in de middag, toen alles een beetje op zijn plek viel en ik mijn snelste ronde reed op het heetst van de dag. Naast het werk aan, de keuze van het blok en de set-up hebben we een nieuwe kuip getest, en wanneer je op die manier test moet je de balans van de fiets enigszins aanpassen. We moeten meer ronden rijden, meer data verzamelen en gewend raken om er snel mee te rijden. Er zijn een paar dingen die nog meer moeten verbeteren, verschillende delen van de set-up die aangepast moeten worden, maar tot nu toe ben ik blij met onze snelheid en denk ik dat we momenteel goed bezig zijn. Helaas begon het aan het einde van de dag nog licht te regenen, net toen we een nieuwe zachte band hadden gemonteerd. Ik verloor hierdoor de voorkant in bocht twee, en dit ondanks dat ik niet eens echt aan het pushen was, maar het was niet dit keer ook niet echt heel belangrijk.”

 

Handige links Official MotoGP Test Sepang:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag