Marc Marquez kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste Grand Prix van het seizoen in Qatar. De regerend MotoGP wereldkampioen werd zondag tweede achter Andrea Dovizioso, echter deze tweede plaats voelde voor de Repsol Honda coureur als een overwinning.

Normaalgesproken is Marc Marquez alleen maar tevreden als hij de boel naar zijn hand kan zetten en een overwinning kan vieren. De Repsol Honda coureur ging er zondag in Qatar tijdens de eerste MotoGP wedstrijd van het seizoen dan ook opnieuw tot aan de laatste meters voor door in de laatste bocht opnieuw een alles of niets inhaalactie te plaatsen op de latere winnaar Andrea Dovizioso. Ondanks dat het inmiddels bekende ‘laatste bocht trucje’ voor de derde keer mislukte – ook vorig jaar in Oostenrijk en Japan mislukte het – was Marquez na afloop een tevreden man en kon hij goed leven met zijn behaalde tweede plaats.

“Ik had zondagnacht niet kunnen slapen als ik het niet geprobeerd had,” was de eerste reactie van Marquez na afloop van de race. ‘Ik heb het geprobeerd, maar Andrea was dit keer echt de snelste. Het is nu de derde keer dat het mislukt, misschien wordt het tijd voor een ander aanvalsplan. Ik ben dit keer echter heel blij met mijn race en de tweede plaats. Andrea was tijdens deze race gewoon sneller en verdiende de overwinning. Mijn doel was tijdens de race hem te volgen, en toen hij Zarco passeerde was er maar één ding waar ik aan dacht en dat was om hoe dan ook zo snel als mogelijk bij hem aan het achterwiel te komen. Ik probeerde meteen mee te glippen en dat lukte. Ik heb vervolgens alles op alles gezet om hem maar te kunnen volgen, ik moest af en toe echt op en soms over het randje en gleed daarbij soms alle kanten op, maar goed het lukte me wel. Mijn enige kans hier was in de laatste bocht, elke andere aanval zou op niets uitlopen omdat ik dan gelijk teruggepakt zou worden. Ik heb alles uit de kast gehaald om in de laatste bocht in een positie te komen om het te proberen, dat lukte me en daar ben ik heel blij mee.”

Dovizioso won uiteindelijk de race met een voorsprong van slechts 0,027 seconde op Marquez terwijl Valentino Rossi op minder dan een seconde van het tweetal de derde plaats wist te scoren.

 

Handige links Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag