Marc VDS Racing trekt zich terug als team uit de FIM Enel MotoE World Cup

65
mike-di-meglio
Mike di Meglio | foto© Marc VDS Racing

Het Marc VDS Racing Team zal in 2021 niet meer van start gaan in de FIM Enel MotoE World Cup. De reden dat het Belgische team zich terug zal trekken is gelegen in het feit dat Mike di Meglio, vanwege een clash met de FIM Endurance World Championship kalender, zich op het laatste moment als coureur heeft teruggetrokken en men de tijd te kort acht om nog een waardig opvolger te vinden.

Marc VDS Racing was vanaf de start van de competitie met een team actief in de FIM Enel MotoE Cup. Het Belgische team was daarnaast met Mike di Meglio – die in 2019 en 2020 één overwinning en vier podiums scoorde en deze seizoenen respectievelijk als vijfde en vierde afsloot in het klassement – een vaste waarde in het kampioenschap.

De Fransman zou ook komend seizoen opnieuw voor het team aan de start verschijnen naast zijn deelname in het FIM Endurance World Championship. Nadat de FIM onlangs de definitieve kalender van het uit vijf raceweekenden bestaande FIM Endurance World Championship seizoen bekend maakte ontstond er een discussie, dit vanwege het feit dat er enkele evenementen samen blijken te vallen met een Grand Prix weekend, een weekend waarin ook een FIM Enel MotoE World Cup wedstrijd op het programma staat.

Di Meglio heeft Marc VDS Racing vervolgens te kennen gegeven dat zijn voorkeur dit seizoen uitgaat naar een volledig Endurance seizoen en af te willen zien van zijn MotoE contract. Marc VDS Racing heeft begrip getoond voor de beslissing van Di Meglio.

Marc VDS Racing eigenaar Marc van der Straten heeft na lang intern overleg nu de knoop definitief doorgehakt en – mede gezien de korte tijd die er nog is tot aan de start van het nieuwe seizoen- niet op zoek te gaan naar een waardig vervanger voor de voormalig 125cc wereldkampioen maar zich als team terug te trekken als team in de FIM Enel MotoE Cup.

Marc Van Der Straten : “Het vertrek van onze vaste coureur heeft het project volledig veranderd. Hoewel ik het jammer vind om deze baanbrekende competitie te verlaten, moet ik trouw blijven aan de principes en competitieve waarden van het team. We hebben de afgelopen twee jaar tijd, geld en moeite geïnvesteerd in de samenwerking met Mike di Meglio om met hem te kunnen strijden voor de prijzen. Het moeten opgeven van onze coureur vanwege een clash in de kalender heeft het project waar we al enige tijd op inzetten volledig veranderd. Gezien de korte tijd die ons nog rest voor de start van de competitie, hebben we besloten om ons terug te trekken uit de FIM Enel MotoE World Cup. Ik wil alle vrienden en sponsors bedanken die ons de afgelopen twee jaar hebben vergezeld tijdens dit mooie avontuur.”

Eerder op de dag heeft ook Xavier Simeon om dezelfde redenen als Di Meglio bekend gemaakt in 2021 af te zien van deelname aan de FIM Enel MotoE World Cup. De Belg kwam afgelopen seizoen uit voor het LCR E-Team.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App