Marco Bezzecchi breekt enkel bij crash tijdens MX-training

450
marco-bezzecchi
Marco Bezzecchi | foto© Sky Racing Team VR46

Tegenslag voor Moto2 coureur Marco Bezzecchi drie weken voor de herstart van het Grand Prix seizoen. De Sky Racing Team VR46 heeft namelijk bij een crash tijdens een motorcross training zijn enkel gebroken. Ondanks dat de Italiaan zich momenteel op krukken voortbeweegt hoopt hij op tijd voldoende hersteld te zijn om er over drie weken in Jerez gewoon bij te zijn.

De talenten uit de Sky Racing Team VR46 school van Valentino Rossi zijn de afgelopen tijd al weer druk in training om fit aan de start te kunnen verschijnen als in het weekend van 17 t/m 19 juli in Jerez de la Frontera het 2020 MotoGP wereldkampioenschap seizoen hervat zal worden.Zo werd er niet alleen veel getraind op de VR46 Ranch in Tavullia maar was men ook al een aantal keren op het Misano World Circuit Marco Simoncelli en het Mugello circuit aanwezig om te trainen en werden er diverse motorcross trainingen afgewerkt in de omgeving van Tavullia.

Tijdens één van deze motorcross trainingen ging het mis voor Marco Bezzecchi, de Moto2 coureur kwam ten val waarbij hij een breuk in zijn rechter enkel heeft opgelopen.

Marco Bezzecchi: “De breuk zit in een ietwat vervelend botje, maar het is niet echt een hele gecompliceerde breuk. Ik heb inmiddels de training in de sportschool alweer hervat, en ik ga er dan ook vanuit dat ik er in Jerez gewoon bij kan zijn. Voor de eerstvolgende race zal ik zeker weer op een motor kunnen rijden.”

Marco Bezzecchi vormt dit seizoen samen met Valentino Rossi’s halfbroer Luca Marini het Moto2 rijdersduo van het Sky Racing Team VR46. De Italiaan eindigde tijdens de eerste Moto2 van het seizoen in Qatar als twaalfde, één plaats achter NTS RW Racing GP coureur Bo Bendsneyder.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App