Tegenslag voor Moto2 coureur Marco Bezzecchi drie weken voor de herstart van het Grand Prix seizoen. De Sky Racing Team VR46 heeft namelijk bij een crash tijdens een motorcross training zijn enkel gebroken. Ondanks dat de Italiaan zich momenteel op krukken voortbeweegt hoopt hij op tijd voldoende hersteld te zijn om er over drie weken in Jerez gewoon bij te zijn.

De talenten uit de Sky Racing Team VR46 school van Valentino Rossi zijn de afgelopen tijd al weer druk in training om fit aan de start te kunnen verschijnen als in het weekend van 17 t/m 19 juli in Jerez de la Frontera het 2020 MotoGP wereldkampioenschap seizoen hervat zal worden.

Zo werd er niet alleen veel getraind op de VR46 Ranch in Tavullia maar was men ook al een aantal keren op het Misano World Circuit Marco Simoncelli en het Mugello circuit aanwezig om te trainen en werden er diverse motorcross trainingen afgewerkt in de omgeving van Tavullia.

Tijdens één van deze motorcross trainingen ging het mis voor Marco Bezzecchi, de Moto2 coureur kwam ten val waarbij hij een breuk in zijn rechter enkel heeft opgelopen.

Marco Bezzecchi: “De breuk zit in een ietwat vervelend botje, maar het is niet echt een hele gecompliceerde breuk. Ik heb inmiddels de training in de sportschool alweer hervat, en ik ga er dan ook vanuit dat ik er in Jerez gewoon bij kan zijn. Voor de eerstvolgende race zal ik zeker weer op een motor kunnen rijden.”

Marco Bezzecchi vormt dit seizoen samen met Valentino Rossi’s halfbroer Luca Marini het Moto2 rijdersduo van het Sky Racing Team VR46. De Italiaan eindigde tijdens de eerste Moto2 van het seizoen in Qatar als twaalfde, één plaats achter NTS RW Racing GP coureur Bo Bendsneyder.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App