Marco Bezzecchi wint, WK punten voor Bo Bendsneyder in Valencia

817
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© NTS RW Racing GP

Marco Bezzecchi heeft zondagmiddag in Valencia de Moto2 race van de Gran Premio de Europa op zijn naam geschreven. De Sky Racing Team VR46 coureur was passeerde na 25 ronden als winnaar de finish voor Jorge Martin en Remy Gardner. NTS RW Racing GP-coureur Bo Bendsneyder werd als veertiende afgevlagd.

Net als in de eerder op de dag verreden Moto3 wedstrijd kwam er ook in deze race een vroegtijdig einde aan de wedstrijd voor de leider in de tussenstand van het kampioenschap. Nadat Sam Lowes teleurgesteld de pitbox op had gezocht was het op de baan Marco Bezzecchi die onbedreigd naar de zege wist te rijden. De Sky Racing Team VR46 coureur passeerde als eerste de finish, 1,941 seconde voor Jorge Martin die tweede werd en 3,553 seconde voor de als derde eindigende Remy Gardner.

Achter dit drietal passeerde Enea Bastianini als vierde de finish voor Lorenzo Baldassarri, Luca Marini. Hector Garzo, Nicolo Bulega, Xavi Vierge en Jorge Navarro.

Nederlander Bo Bendsneyder kende vanaf de veertiende plaats op de grid een goede start, wist zijn positie in eerste instantie te behouden om vervolgens één plaats terug te vallen. De NTS RW Racing GP-coureur wist zich in deze race meer acceptabele rondetijden goed staande te houden om uiteindelijk als veertiende de finish te passeren en twee zo felbegeerde WK punten te scoren – de eerste sinds zijn verdienstelijke elfde plaats in de openingsrace van dit seizoen in Qatar.

Stand kampioenschap
Na zijn vierde plaats is Bastianini nu de nieuwe leider in het kampioenschap met 184 WK punten voor Lowes (178), Marini (165), Bezzecchi (155) en Martin (125).

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze en alle andere actie tijdens de derde en afsluitende dag van de Gran Premio de Europa in Valencia is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.