Maria Herrera als vervanger Hikari Okubo in Portimâo

458
maria-herrera
Maria Herrera

Maria Herrera zal dit weekend tijdens de Motul Portugese Round in Portimâo tijdelijk terugkeren in de WorldSSP klasse. De Spaanse jongedame zal als vervanger optreden van de geblesseerde Japanner Hikari Okubo binnen het Dynavolt Honda-team.

Hikari Okubo kwam het afgelopen weekend in Jerez op hoge snelheid ten val. De Japanner liet daarbij o.a. letsel op aan zijn borst en gezicht. Hoewel de verwondingen de afgelopen dagen goed leken te herstellen en niets een start in Portimâo in de weg stond hebben Okubo, het Dynavolt Honda-team en de artsen in goed onderling overleg besloten dat het beter is om dit weekend af te zien van deelname aan het Portugese weekend.Het Dynavolt Honda-team heeft María Herrera ingeschreven als vervangster voor Okubo, de Spaanse jongedame zal samen met Patrick Hobelsberger in Portimâo de kleuren van het team van Simon Buckmaster hooghouden.

Maria Herrera: “Ten eerste wil ik Dynavolt Honda bedanken voor deze kans. Ik zal mijn best doen. Ik denk dat we dit weekend samen een goede tijd kunnen hebben, goed samen zullen werken en het goed kunnen gaan doen. Mijn doel is om de motor snel te leren kennen, want het is mijn eerste keer met Honda, maar het team heeft het potentieel, dus laten we vooral genieten!

De 23-jarige Herrera eindigde in 2018 als 13e in het WorldSSP 300 kampioenschap met 45 punten. In 2019 nam ze deel aan verschillende rondes van het World Supersport kampioenschap met een 14e plaats in Jerez als beste resultaat. Momenteel in de Spaanse jongedame actief in de FIM Enel MotoE World Cup.

 

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App