Maria Herrera mist laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia

595
maria-herrera
Maria Herrera | foto© KTM images

Maria Herrera zal de laatste Moto3 wedstrijd van het seizoen aan haar voorbij moeten laten gaan vanwege een in Sepang opgelopen schouderblessure. Red Bull MotoGP Rookies Cup coureur Raul Fernandez zal in Valencia als vervanger optreden van de Spaanse jongedame binnen het MH-6 Team.

Tijdens de door vele crashes gekenmerkte Moto3 wedstrijd op het Sepang International Circuit kwam Maria Herrera in de veertiende ronde van de wedstrijd ten val na achterop de machine van RW Racing GP coureur Livio Loi te zijn gereden – de reden dat de wedstrijd vroegtijdig werd afgebroken nadat eerder in de race al zestien andere crashes te bekennen waren.In het op het circuit gelegen medicalcentre constateerden de artsen een gebroken sleutelbeen. De enige vrouwelijke deelneemster in de huidige Moto3 klasse besloot vervolgens zo snel als mogelijk terug te keren naar haar geboorteland om zich daar te melden bij haar eigen arts. Deze arts adviseerde Herrera dat het niet verstandig was om de breuk te opereren maar dat het beter was om de breuk door middel van een drietal weken rust te laten genezen. Door deze tegenslag komt de laatste Grand Prix van het seizoen, de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana te vroeg voor Herrera.

Het MH 6 Team, een team gerund en gefinancierd door de vader en familie van de Spaanse  jongedame, heeft besloten wel naar Valencia af te reizen en het jonge Spaanse talent Raul Fernandez de kans te geven zijn debuut te maken in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Raul Fernandez
De zeventienjarige Fernandez is momenteel nog actief als coureur in het FIM Moto3 junior Championship waar hij met nog één wedstrijdweekend te gaan de vierde plaats inneemt in de tussenstand van het kampioenschap. Tevens was de jonge Spanjaard het afgelopen seizoen actief in de Red Bull MotoGP Rookies Cup waar hij tijdens de wedstrijd in Assen als winnaar werd afgevlagd en uiteindelijk in Aragon het seizoen afsloot met de derde plaats in eindstand van het kampioenschap.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag