Luca Marini heeft zaterdagmiddag de pole gepakt in de Moto2 klasse op het Automotodrom Brno voor Alex Márquez en Mattia Pasini. De Italiaan wist zijn snelste tijd al in de derde ronde te rijden waarna niemand deze nog kon verbeteren. Nederlander Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als 18e, NTS RW Racing GP coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal noteerden de 23e en 26e tijd respectievelijk. 

Onder zeer zonnige en warme omstandigheden waren de Moto2 coureurs als laatste aan de beurt om hun kwalificatie te verrijden. Met een buitentemperatuur van ruim boven de dertig graden en een baantemperatuur boven de vijftig graden waren de omstandigheden zwaar op het Tsjechische Automotodrom Brno.

Meteen in de beginfase was het Luca Marini die optimaal gebruik maakte van zijn teamgenoot Pecco Bagnaia en nam de voorlopige pole in handen voor Alex Márquez en Mattia Pasini. Zoals al vaker te zien is geweest schijnt de baan in de beste conditie te zijn aan het begin van de Moto2 kwalificatie aangezien er dan dan nog niet veel rubber op het asfalt ligt. Hierdoor proberen de meeste coureurs vroeg een tijd te zetten alvorens de grip minder wordt.

Crashes waren er voor Khairul Idham Pawi en Lorenzo Baldassarri, beide in bocht 3. De coureurs bleven ongedeerd maar er moest flink gesleuteld worden door de teams om ervoor te zorgen dat ze weer de baan op konden.