Markus Reiterberger op voorlopige IDM Superbike 1000 pole in Lausitz

167
reiterberger
Markus Reiterberger - Lausitz QP1 | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

In het bijprogramma van de Duitse World Superbike ronde op de Lausitzring worden dit weekend ook twee wedstrijden verreden voor het IDM Superbike 1000 kampioenschap. Tijdens de eerste kwalificatietraining vrijdagavond pakte Markus Reiterberger de voorlopige pole.

Verrassend kan het allang niet meer genoemd worden maar het blijft knap dat Markus Reiterberger telkens weer een nieuwe standaard zet in het IDM Superbike 1000 kampioenschap. De Van Zon Remeha BMW rijder was vrijdagavond met 1’38.529 ruim 1’6 seconde sneller dan Dominik Vincon die met 1’40.200 de tweede tijd voor zijn rekening nam. De derde plaats in deze eerste kwalificatietraining ging naar Reiterberger’s teamgenoot Jan Buhn.De voorlopige tweede rij wordt gevormd door Stefan Kerschbaumer, Florian Alt en Jan Halbich met daarachter Luca Grünwald, Bastien Mackels en Arnaud Friedrich op de voorlopige derde rij.

Van de Nederlandse deelnemers was in deze eerste kwalificatietraining niet heel veel te bespeuren. Danny de Boer is zoals vermeld in een eerder bericht al weer op weg naar huis. Pepijn Bijsterbosch stelde met een vijftiende plaats teleur terwijl Koen Zeelen zijn achttiende plaats ook niet echt van de toren zal roepen. Datzelfde geldt voor de 23e plaats van Bobby Bos die de laatste races ook wat verder naar voren te vinden was. Mike Cleutjens sluit het veld af met zijn 25e plaats.

Zaterdag rijden de IDM Superbike 1000 coureurs halverwege de dag nog een tweede kwalificatietraining waarna de eerste race de zaterdag zal afsluiten. De tweede race wordt zondag na afloop van het World Superbike programma verreden.

Als alles normaal verloopt mag Reiterberger zich na dit weekend de nieuwe IDM Superbike 1000 kampioen noemen, dit ondanks dat het seizoen na dit weekend nog vier wedstrijden voor de boeg heeft.

 

Handige links Prosecco DOC German Round:

Tijdschema en volledige uitslagen WorldSBK
Tijdschema en volledige uitslagen IDM
Waar te volgen op TV
Fotoverslag