Markus Reiterberger van start in British Superbike Championship

412
markus-reiterberger
Markus Reiterberger | foto© BMW Motorrad Motorsport

Markus Reiterberger maakt binnenkort zijn debuut als coureur in het Bennetts British Superbike Championship. De 26-jarige Duitser gaat tijdens de komende ronde op Donington Park uitkomen voor het Global Robots BMW team waar hij de teamgenoot zal zijn van Peter Hickman.

De uitbraak van het coronavirus heeft ook voor Markus Reiterberger dit seizoen grote gevolgen. De voormalig IDM Superbike en EK Superstock 1000 kampioen zou dit seizoen voor BMW uit gaan komen in het Asia Road Racing Championship. Vanwege de corona perikelen werd nagenoeg het hele kampioenschap geannuleerd waardoor er voor Reiterberger uitsluitend nog een paar FIM EWC wedstrijden met het BMW Motorrad World Endurance Team op het programma stonden dit seizoen.

Nadat Reiterberger zich vrijdag in Estoril met zijn BMW Motorrad World Endurance teamgenoten als derde wist te kwalificeren voor de zaterdag te verrijden 12 Hours of Estoril werd bekend dat het seizoen voor de Duitser na dit weekend nog niet over is.

Reiterberger zal namelijk over een week (02 t/m 04 oktober) zijn debuut gaan maken als coureur in het Bennetts British Superbike Championship. Reiterberger zal op Donington Park in actie komen voor het Global Robots BMW team waar hij Peter Hickmann als teamgenoot zal treffen.

Markus Reiterberger: “Ik ben blij dat ik de kans krijg om komend weekend op Donington Park samen met Peter Hickman het Global Robots BMW-team te mogen vormen. Het niveau in het BSB is echt hoog, vooral omdat de motoren weinig elektronische ondersteuning hebben, bijvoorbeeld geen tractie en wheelie control, wat nieuw voor mij zal zijn. Dankzij de ongelooflijke ondersteuning van alpha Racing zal ik aan het evenement kunnen deelnemen met twee voor mij bekende en ervaren monteurs, te weten mijn nieuwe crewchief en mijn jarenlange veringspecialist. Het is geweldig om me op deze manier te kunnen laten zien in een ander hoogstaand kampioenschap. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen, ook al weet ik dat ik de lat niet te hoog moet leggen, dit vanwege het gebrek aan voorbereidingstijd. We zullen zien hoe het allemaal gaat verlopen, ik kijk in ieder geval echt uit naar het weekend met het Global Robots BMW team in Donington Park.”Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App