Alex Marquez heeft zondagmiddag de overwinning behaald in de vierde virtuele MotoGP race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De MotoGP debutant verschalkte in de allerlaatste bocht zijn broer Marc die hierdoor tweede werd. Valentino Rossi kreeg de derde plaats in de schoot geworpen na een crash van de op de derde plaats rijdende Fabio Quartararo in de voorlaatste bocht van de race.

De vierde virtuele MotoGP race werd zondagmiddag verreden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Alvorens de negen ronden tellende race van start ging stond er allereerst een kwalificatie op het programma. Tijdens deze kwalificatie zette Fabio Quartararo de snelste rondetijd op de klok voor Alex Marquez en Francesco Bagnaia.

Nadat Quartararo bij de start meteen de leiding nam achter, in de eerste bocht diverse coureur onderuit schoven en de rust even later teruggekeerd was reed de jonge Fransman na twee ronden nog steeds ruim aan de leiding voor Marc Marquez en zijn jongere broer Alex die als derde doorkwam.

Ook Quartararo en Marc Marquez ging vervolgens in de derde ronde onderuit waardoor Alex Marquez de leiding over wist te nemen. Quartararo en Marc Marquez wisten na hun fout nog wel als tweede en derde door te komen terwijl Valentino Rossi opgeklommen was naar de vierde plaats.

In de zevende ronde gingen vervolgens Alex Marquez en Quartararo in de fout waarna Marc Marquez de leiding over wist te nemen. De jongste Marquez en de jonge Fransman verloren hierbij echter niet veel tijd waardoor ze in de laatste ronden al snel weer aan het achterwiel verschenen van de aan de leiding rijdende regerend wereldkampioen.

De beslissing moest dus vallen in de laatste ronde, maar in deze spannende laatste ronde nam Quartararo iets te veel risico met een crash in de voorlaatste bocht tot gevolg. Alex Marquez wist echter van geen opgeven, volgde zijn broer om uiteindelijk in de laatste bocht te profiteren van een foutje van zijn oudere broer.

De wist ging hierdoor naar Alex Marquez voor Marc Marquez en Rossi die in de laatste ronde wist te profiteren van de crash van Quartararo en zo de laatste podiumplaats voor zich opeiste.

Quartararo wist in de laatste ronde de schade nog te beperken en uiteindelijk nog als vierde de finish te passeren voor Joan Mir, de veelvuldig in deze race gecrashte Bagnaia, Takaaki Nakagami, Lorenzo Savadori en Tito Rabat.

Ducati MotoGP testcoureur sloot deze vierde virtuele MotoGP race af als elfde en laatste.

MotoE
Naast de MotoGP klasse werd er ook een race verreden in de MotoE klasse, de winst in deze race ging naar de MotoE kampioen van 2019 Matteo Ferrari.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App