Jorge Martin heeft op vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de snelste rondetijd gereden en is daarmee de snelste coureur van de vrijdag. Achter de Spanjaard waren het Marco Bezzecchi en Enea Bastianini.

Vrijdagmiddag om 13:10 uur ging de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italië van start. Onder nog warme maar inmiddels bewolkte omstandigheden kregen de coureurs wederom 40 minuten rijtijd.

Voor wild-card Yari Montella, rijdend voor het Sic58 Squadra Corse team, begon deze sessie behoorlijk ongunstig aangezien hij onderuit ging bij het uitkomen van bocht 15. Hij bleef ongedeerd en kon even later na enkele reparaties weer de baan op.

Ook voor Jaume Masia kende de tweede vrije training geen goed begin aangezien zijn KTM opnieuw te maken kreeg met technische problemen. In de eerste vrije trainingen gaf zijn machine ook al twee keer de geest waardoor hij al zeer veel rijtijd heeft gemist.

Het was Jorge Martin die goed uit de startblokken kwam en al vroeg de voorlopig snelste rondetijd in handen nam voor de bekende namen voorin het veld waaronder Aron Canet en Italiaanse thuisrijders Nicolo Bulega, Enea Bastianini, Marco Bezzecchi, Lorenzo Dalla Porta en Tony Arbolino.

De gifbeker was nog niet leeg voor Masia want enkele minuten later sloeg zijn KTM opnieuw af, de vierde keer van de dag. Volgens het team was het een elektronische oorzaak waarbij het motorblok afsloeg door de hobbels. De Spanjaard parkeerde de machine wederom aan de zijkant van de baan waardoor een zeer frustrerende vrijdag ten einde kwam.

Een crash was er in de slotfase voor Adam Norrodin die ten val kwam ter hoogte van bocht 4, Rio, maar de Maleisiër bleef ongedeerd.

Het was uiteindelijk Jorge Martin die met een 1’42.324 de snelste rondetijd reed en daarmee de snelste Moto3 coureur van de dag is voor Marco Bezzecchi en Enea Bastianini. Verder waren het Rodrigo, Canet, Oettl, Dalla Porta, indrukwekkende wild-card Zannoni, Arbolino en Antonelli in de top tien.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App