Martin het snelst, tiende rondetijd voor Loi tijdens Jerez Test

31
martin
Jorge Martin | foto© Gresini Racing

Jorge Martin heeft de derde en afsluitende Official Moto3 & Moto2 Test in Jerez afgesloten als snelste Moto3 coureur. De Spanjaard was na drie dagen het snelst voor Enea Bastianini en Aron Canet. Reale Avintia Academy coureur Livio Loi noteerde tijdens deze test de tiende rondetijd.

Donderdag net voor het middaguur begonnen ook de Moto3 coureurs in Jerez aan hun derde en afsluitende testdag. Veel werd er niet gereden vanwege de omstandigheden vanwege de wisselvallige omstandigheden. Een groot deel van de aanwezige teams hield het aan het begin van de dag zelfs al helemaal voor gezien en na de tweede sessie van de dag was iedereen al bezig met inpakken waardoor er tijdens de derde en afsluitende sessie zelfs helemaal niet meer gereden werd.

Honda Team Asia coureur Nakarin Atiratphuvapat was tijdens de derde dag de snelste coureur met een rondetijd van 1’52.808 voor Marcos Ramirez, Dennis Foggia, Makar Yurchenko en John McPhee.

Livio Loi liet donderdag de zevende rondetijd noteren van de in totaal negentien coureurs die nog in actie kwamen.

Samengestelde lijst na dag 1-2-3
Met zijn snelste rondetijd gereden tijdens de tweede dag verlaat Jorge Martin Jerez als snelste Moto3 coureur voor Enea Bastianini, Aron Canet, Fabio Di Giannantonio en Marco Bezzecchi.

Loi werd uiteindelijk tiende, een klassering waarmee hij de tweede KTM coureur werd in een door Honda gedomineerde driedaagse Moto3 test.

 

Handige links Official Moto2 & Moto3 Test Jerez 2:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag