Martin het snelst, top tien voor Loi op woensdag in Jerez

21
Loi
Livio Loi | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Jorge Martin heeft woensdag tijdens de tweede testdag in Jerez de snelste Moto3 rondetijd laten noteren. De Del Conca Gresini Moto3 coureur was het snelst voor Enea Bastianini en Aron. De Belg Livio Loi noteerde woensdag de tiende rondetijd.

In tegenstelling tot de eerste testdag waren de Spaanse weergoden de coureurs woensdag beter gezind in Jerez. Ondanks dat de koelere omstandigheden en een nog deels natte baan voor weinig actie op de baan zorgden tijdens de openingssessie kon er vervolgens tijdens de tweede en derde sessie onder nagenoeg perfecte omstandigheden getest worden.

In de eerste sessie kwamen dan ook slechts 9 van de 28 coureurs in actie. In deze eerste training van de dag was het Andrea Migno die het snelst was met een rondetijd van 1’52.444, een rondetijd die ver verwijderd bleef van de snelste ronde van de openingsdag (1’46.642)

Tijdens de tweede sessie gingen de rondetijden echter in een rap tempo naar beneden en bij het vallen van de vlag was het Jorge Martin die de lijst aanvoerde met een snelste rondetijd van 1’45.945 achter zijn naam. Achter de Honda coureur noteerde Enea Bastianini de tweede rondetijd voor Aron Canet, Fabio Di Giannantonio, Tatsuki Suzuki en Lorenzo Dalla Porta.

In de derde en afsluitende sessie was het Canet die het rapst was voor Bastianini, Martin, Di Giannantonio, Alonso Lopez en Niccolò Antonelli.

Samengestelde rondetijden dag 2
Met zijn snelste ronde gereden in de tweede sessies was het Martin gevolgd door Bastianini, de snelste man van de eerste dag Canet en Di Giannantonio die daarmee zorgden voor een complete Honda top vier. De in Duitse dienst en voor het Pruestel GP Team uitkomende Bezzecchi werd met de vijfde rondetijd de best geklasseerde KTM coureur.

De Honda coureurs Lopez, Antonelli, Suzuki en Dalla Porta volgden op de plaatsen zes t/m negen terwijl Livio Loi deze dag de top tien afsloot en daarmee de tweede KTM coureur werd in een dag die dus grotendeels gedomineerd werd door Honda coureurs.

 

Handige links Official Moto2 & Moto3 Test Jerez 2:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag