Jaume Masia heeft vrijdag tijdens de eerste vrije training voor de Moto3 klasse op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië de snelste rondetijd gereden. De Spanjaard was vrijwel gedurende de hele sessie het snelst voor Romano Fenati en Tony Arbolino. 

Vrijdag om 09:00 uur lokale tijd, 13:00 uur Nederlandse tijd ging de eerste vrije training voor de Moto3 klasse van start op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië. De omstandigheden waren gunstig met een temperatuur van zo’n twintig graden en de zon die voorzichtig door de wolken heen scheen. Omdat dit Argentijnse circuit door het jaar heen niet veel gebruikt wordt was het gripniveau nog niet geweldig, maar de coureurs konden hun ronden zonder problemen rijden.

Een afwezige dit weekend is Albert Arenas. De Spanjaard kwam afgelopen week hard ten val tijdens een fietstraining en raakte daarbij hevig geblesseerd. Binnen het Ángel Nieto Team is CEV Moto3 coureur Aleix Viu zijn vervanger.

In de beginfase van de sessie lag het tempo dus nog niet zeer hoog maar de rondetijden werden langzaam maar zeker steeds verder aangescherpt. Jaume Masia, die enkele weken geleden tijdens de test in Jerez nog meerdere tenen brak, had halverwege de sessie de snelste rondetijd in handen voor Romano Fenati en Lorenzo Dalla Porta.

In de slotfase ging men er nog eens goed voor zitten en was het uiteindelijk Masia die met een 1’51.147 de snelste rondetijd achter zijn naam wist te schrijven. Romano Fenati noteerde de tweede tijd maar moest maar liefst een halve seconde toegeven op de Spanjaard. Tony Arbolino, een jaar geleden de Moto3 polesitter in Argentinië, eindigde als derde met verder Kornfeil, López, Fernández, McPhee, Migno, Toba en Masaki in de top tien.

Fenati besloot om na het vallen van de vlag nog even de ‘long lap penalty’ uit te proberen, echter verkeek hij zich en ging hij de grindbak in.

De tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het Termas de Río Hondo circuit gaat om 17:15 uur Nederlandse tijd van start.

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Replicahelmen 15% korting | Tenkateshop.com

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App