Naoki Matsudo is van plan het 250cc Wereldkampioenschap te verlaten na 5 seizoenen om te gaan rijden voor Moriwaki Racing in het Japans Kampioenschap. De 31-jarige Matsudo zal een Honda CBR1000R gaan berijden in de JSB1000 series en zegt een terugkeer in de Grand Prix competitie in de toekomst niet uit te sluiten.

ÒIk zal teruggaan naar het Japans Kampioenschap en ik denk dat de offici‘le motor en de steun van Moriwaki mij de mogelijkheid geven om het goed te gaan doenÓ, zegt Matsudo, die in 1999 de nationale titel in de 250cc klasse won. ÒHet is lang geleden dat ik een volledig seizoen in Japan racete, maar ik zal proberen opnieuw een titel te winnen en ik zie ernaar uit om zo snel mogelijk te beginnen met testenÓ.

Na een frustrerend laatste seizoen met het UGT Kurz team, toen hij finishte als 15e algemeen op een verouderde Yamaha, tekende Matsudo een contract met Kiefer Castrol Honda Racing om in de kwartliterklasse te blijven, maar het Duitse team trok hun aanbod op het laatste moment weer in.

ÒDirect nadat het seizoen 2004 voorbij was, tekende ik een voorcontract overeenkomst met Kiefer Castrol Honda Racing, maar jammer genoeg verbraken ze het zelfs zonder met mij te overleggenÓ, legt hij uit.

ÒNadat de inschrijvingslijst voor 2005 uitkwam, was ik daarvoor al in contact gekomen met verschillende teams, maar ik besloot dat de beste optie voor mijn toekomst was om te gaan racen met viertaktmachines en ik ging naar MoriwakiÓ.

ÒIk weet dat het team een paar wildcarddeelnames voor de MotoGP aan het regelen is, maar op dit moment ligt mijn rol in het Japans Kampioenschap. Duidelijk is dat ik zelf graag in de MotoGP wil racen dus we zullen zien wat er gebeurtÓ.

Bron Dorna Sprorts / tekst: Asse Klein (asse@racesport.nl)