Mattia Pasini vervangt Simone Corsi bij Tasca Racing

433
mattia-pasini
Mattia Pasini - Mugello 2019 | foto© Petronas SRT

Mattia Pasini keert opnieuw terug als coureur in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Italiaan zal vanaf de Grand Prix in Brno de rest van het seizoen uitkomen voor Tasca Racing waar hij de plaats in zal nemen van de door het Italiaanse team aan de kant gezette Simone Corsi.

De wegen van Simone Corsi en Tasca Racing Scuderia Moto2 scheiden per direct, dit nieuws heeft het Italiaanse Moto2 team woensdag wereldkundig gemaakt. Lang zit het team echter niet zonder coureur want niemand minder dan Mattia Pasini is al door het team aangetrokken om vanaf de tiende Grand Prix van het seizoen, begin augustus op het circuit van Brno in Tsjechië, de plaats van zijn landgenoot voor de rest van het seizoen over te nemen.Pasini wist voorafgaand aan dit seizoen geen vaste plaats af te dwingen in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Italiaan ging aan de slag als Moto2 expert bij de Italiaanse tv-zender Sky Italia maar kwam ondanks deze carrière switch al wel vier keer als invaller in actie in de Moto2 klasse. Zo viel Pasini tijdens de Grand Prix in Austin in als invaller voor de geblesseerde Augusto Fernandez, kwam hij in Jerez in actie als vervanger van de eveneens geblesseerde Jake Dixon binnen het Sama Qatar Angel Nieto Team en werd hij door het uit Maleisië afkomstig Petronas Sprinta Racing gevraagd in Le Mans en Mugello de plaats innemen van de eveneens geblesseerde Khairul Idham Pawi.

Na de races in Catalunya, Assen en op de Sachsenring weer als Moto2 tv-expert opgetreden te hebben voor de Italiaanse tv-zender heeft de Italiaanse veteraan nu dus onderdak gevonden voor de rest van het seizoen. De 12-voudig Grand Prix winnaar zal namelijk bij Tasca Racing Scuderia Moto2 de door het team de laan uitgestuurde Simo Corsi gaan vervangen.

Pasini: “Ik ben blij dat ik dit tweede deel van het seizoen met Tasca Racing kan rijden. Het doel is om bij de volgende races in de top 5 te eindigen.”.

Enrico Tasca – teameigenaar: “Het was geen gemakkelijke beslissing om van coureur te wisselen. Ik wil Simone bedanken voor de afgelopen twee jaar waarin we samen gewerkt hebben. Maar ik ben ook blij dat een coureur als Mattia zich bij ons voegt om dit seizoen af te sluiten.”

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App