Maverick Viñales behaalde zaterdagmiddag voor het tweede weekend op rij pole position in de MotoGP klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Afgelopen zondag ging het in de race behoorlijk mis voor de Spanjaard en kwam hij niet verder dan de zesde plaats, hijzelf en het team zullen er alles aan doen om dat komende zondag anders aan te pakken.

Het was deze keer misschien iets meer onverwacht dan een week geleden maar Maverick Viñales heeft het wederom voor elkaar gekregen om zondagmiddag in de MotoGP race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli vanaf pole position te mogen vertrekken. Pecco Bagnaia reed weliswaar een snellere rondetijd maar de Pramac Racing Ducati coureur kwam buiten de baan terecht waardoor zijn rondetijd ongeldig was.

Viñales mag daardoor opnieuw een pole position op zijn naam schrijven maar de Spanjaard zal zo onderhand liever al zijn pole positions weggeven voor een MotoGP overwinning. De laatste keer dat de Monster Energy Yamaha coureur een MotoGP race won was afgelopen november op het Sepang International Circuit in Maleisië.

In de vierde vrije training zag het er in ieder geval zeer goed uit voor Mack en wist hij een moordend tempo te rijden met een volle tank en gebruikte banden. Echter hebben we dit wel vaker gezien van de Moto3 kampioen van 2013 en zal zondagmiddag na de start van de MotoGP race pas blijken of hij daadwerkelijk mee kan doen voor het podium of zelfs wel de zege. Een gebrek aan inzet van de Spanjaard is er in ieder geval niet.

Maverick Viñales: “We hebben vandaag heel hard gewerkt en uiteindelijk gedaan wat we moesten doen. We hopen dat morgen al ons harde werk wordt uitbetaald. We gaan er in ieder geval alles aan doen. Ik ben heel tevreden met de motor en ik voel me comfortabel. In FP4 was ik heel relaxed in vergelijkbare omstandigheden die we morgen ook in de race zullen treffen, dus ik ben benieuwd. Vandaag focuste ik me voornamelijk op het rijden met een volle tank en de setting voor de race. Morgen is opnieuw een kans om te verbeteren. Lukt het niet, dan proberen we het volgende week opnieuw in Montmeló. We hebben veel potentieel en ik denk dat we ons nog steeds kunnen blijven verbeteren. We gaan ons best doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen.

De MotoGP coureurs komen zondagochtend eerst nog om 09:20 uur in actie voor de twintig minuten durende warm-up sessie. De MotoGP race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli over 27 ronden gaat om 14:00 uur van start, ditmaal onder de naam van de Grand Prix van Emilia Romagna.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App