Maverick Viñales kwam zondag op Circuit de Barcelona-Catalunya als negende over de finish in de MotoGP race van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya. Een ontluistering voor de Spanjaard die precies zeven dagen eerder in Misano na afloop van de race nog op de hoogste trede van het podium stond.

Voor Maverick Viñales is de MotoGP race op Circuit de Barcelona-Catalunya zondagmiddag uitgelopen op een flinke teleurstelling. De winnaar van de tweede MotoGP race op het Misano World Circuit – precies een week geleden – keek na zijn op zaterdagmiddag behaalde startplaats vol vertrouwen uit naar de race. Het pakt echter heel anders uit.

De Spanjaard kende vanaf de tweede startrij een dramatische start en kwam na de eerste ronden slechts als vijftiende door. Terwijl zijn merkgenoten Fabio Quartararo, Valentino Rossi en Franco Morbidelli de eerste drie plaatsen in de wedstrijd innamen moest Viñales alles uit de kast halen om de voor hem rijdende Aleix Espargaró en Cal Crutchlow te passeren.

Na diverse mislukte pogingen lukte het Viñales pas in de zeventiende ronde de eerste geslaagde inhaalpoging te doen. Op het moment dat bij een aantal andere coureurs de bandenslijtage zijn tol begon te eisen slaagde de Monster Energy Yamaha MotoGP Team coureur er in nog een aantal plaatsen te winnen, maar meer dan een negende plaats zat er niet meer in.

Na afloop van de race stapte de Spanjaard totaal verbijsterd van zijn machine en liet hij even later tijdens zijn media debrief weten niets te begrijpen van zijn slechte optreden in vergelijking met een week geleden.

Maverick Viñales: “Het blijft een raadsel, een week geleden behaal ik een overwinning, en dan rij je hier zo’n draak van een wedstrijd. Er gaat momenteel van alles door mijn hoofd, ik begrijp er echt helemaal niets van. Dit resultaat is heel moeilijk te accepteren, want het is gewoon heel vreemd om na een overwinning en een perfecte race nu zo’n slecht resultaat te scoren. Mijn start was niet goed, dat moge duidelijk zijn maar daarna was er geen probleem, het enige zwakke punt is onze topsnelheid. Ik kon de eerste ronden niemand passeren, sterke nog de eerste vijftien of zestien ronden was het onmogelijk. Als je niet goed start met onze motor, is het enige wat je kunt doen ronde na ronde afwachten totdat de tegenstanders hun grip beginnen te verliezen. We zullen zien in Le Mans. Dit resultaat na het winnen van vorige week is derhalve moeilijk te verkroppen. De enige troost na deze race is, dat wat betreft het kampioenschap, het nog alle kanten op kan.”

Ondanks zijn teleurstellende negende plaats bezet Viñales nu de derde plaats in het kampioenschap met 90 gescoorde WK-punten, slechts 18  minder dan de nieuwe leider in de tussenstand Fabio Quartararo (108) en 10 minder dan Joan Mir (100) die nu de tweede plaats in handen heeft.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App