Angel Viñales, de vader van MotoGP coureur Maverick Viñales, zal in 2021 een nieuw WorldSSP 300 team aan de start brengen in het FIM Supersport 300 World Championship. Viñales senior start het nieuwe project om jong wegrace talent te ontwikkelen in de lichtste klasse van het op productiemachines gebaseerde wegrace kampioenschap.

Ondanks dat het startveld komend seizoen aanzienlijk ingekrompen zal worden – het startveld zal in tegenstelling tot de voorgaande jaren in 2021uit slechts 36 coureurs bestaan – verschijnt er toch een nieuw team aan de start in het FIM Supersport 300 World Championship, namelijk het Viñales Racing Team.

vinales-racing-team

Viñales Racing Team | foto© worldsbk.com

Angel Viñales, de vader van Monster Enegery Yamaha MotoGP Team coureur Maverick Viñales, heeft maandag 04 januari namelijk aangekondigd om in 2021 van start te gaan met een team in het FIM Supersport 300 World Championship. Het Viñales Racing Team zal aan de start verschijnen met Yamaha YZF-R3 motoren. Welke coureurs er in de kleuren van het team van start zullen gaan is nog niet bekend, het team hoopt de namen van de jonge wegracetalenten op korte termijn wereldkundig te maken.

Angel Viñales: “Ik ben erg blij. Het zit al lang in mijn hoofd om een dergelijk project op te starten, een eigen team te hebben en jonge coureurs de kans te geven hun talent te tonen. Ik ben zeer tevreden dat ik nu bekend kan maken dat het allemaal gelukt is. Ik kijk uit naar de start van het 2021 seizoen en de jongens op de baan in actie te zien na al het werk dat we de afgelopen tijd verricht hebben. Ik waardeer alle steun en hulp van de mensen die hebben meegewerkt om mijn droom te verwezenlijken.”

De familienaam Viñales is niet nieuw binnen het FIM Superbike World Championship. Isaac Viñales, een neef van MotoGP ster Maverick – en oomzegger van Angel Viñales, debuteerde twee jaar terug als coureur in het FIM Supersport World Championship. De Spanjaard zal echter na twee seizoenen op een 600cc machine komend seizoen zijn debuut maken in de Superbike klasse, hij gaat namelijk uitkomen voor het Spaanse team, Orelac Kawasaki.

Het openingsweekend van het 2021 seizoen staat gepland voor het weekend van 23 t/m 25 april op het TT Circuit Assen.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App