Dat Max Verstappen naast Formule 1 coureur ook een groot MotoGP liefhebber is dat is algemeen bekend. Een grote wens van de Red Bull coureur is dan ook om een keer te mogen trainen op een MotoGP machine, zo ver komt het op korte termijn echter niet volgens de Nederlander: “Ik heb het gevraagd aan het team, maar hun antwoord was nee.”

Max Verstappen was woensdagmiddag samen met kickbokser Rico Verhoeven te gast in Utrecht bij een bijeenkomst van hun gezamenlijke sponsor Exact. Tijdens het business software evenement ‘Exact Live 2018’ verscheen het tweetal op het podium om door sportverslaggever, sportjournalist en presentator Barbera Barend eens flink aan de tand gevoeld te worden om vervolgens elkaar een aantal pittige en soms lastige vragen te stellen.

Eén van de vragen die Verhoeven had aan Verstappen was welke andere sport hij graag nog eens zou willen beoefenen. Lang hoefde Verstappen niet na te denken:

“Ik zou heel graag eens op twee wielen willen, kunnen racen en dan speciaal op een MotoGP machine. Ik heb het zelfs al gevraagd aan het team, of ik een keer op een MotoGP-motor zou mogen rijden. Red Bull sponsort namelijk ook in de MotoGP, o.a. Honda en KTM. Ik zou dan ook weleens op een circuit willen rijden. Bijvoorbeeld op de Red Bull Ring, het Oostenrijkse circuit waar Red Bull eigenaar van is. Maar geen schijn van kans. Hun antwoord was resoluut ’NEE’. Het mocht niet, volgens hun is dat veel te gevaarlijk. Tja, dan houdt het op.”

Op de vraag van Verhoeven of hij überhaupt wel eens op een motor rijdt kon de van oorsprong Limburger maar tegenwoordig in Monaco wonende Verstappen een bevestigend antwoord geven:

“Ja ik heb voor mezelf een tijdje terug een Harley gekocht, lekker rustig toeren. Maar mijn grote wens is echt een keer op een circuit op een MotoGP machine te mogen rijden, maar zoals al gezegd, het mag niet.”

Op korte termijn dus geen MotoGP avontuur voor Verstappen. Zevenvoudig Formule1 wereldkampioen Michael Schumacher, die na zijn actieve F1 carrière in december 2013  ernstig hersenletsel opliep bij een skiongeluk, daarentegen stapte in de nadagen van zijn carrière regelmatig op een racemotor. De Duitser reed zelfs diverse wedstrijden waaronder in het IDM en deed dat zeker niet onverdienstelijk.