Maximilian Scheib het snelst, Wayne Tessels 22e op vrijdag in Lausitz

87
scheib
Maximilian Scheib

Maximilian Scheib heeft vrijdag op de Lausitzing de snelste tijd op de klok gezet in de STK1000 klasse. De Chileen was vrijdagmiddag het snelst voor Roberto Tamburini en Federico Sandi. Wayne Tessels sloot de eerste dag af als tweeëntwintigste.

Moesten de STK 1000 coureurs nog een half uur langer wachten alvorens men van start kon gaan tijdens de eerste vrije training vanwege ‘trackconditions’, tijdens de tweede vrije training gingen de lichten nagenoeg volgens het gebruikelijke tijdschema op groen.Nagenoeg het gehele veld wist hun eigen rondetijd uit de eerste vrije training aan te scherpen en het was Maximilian Scheib die met een snelste ronde van 1’39.330 de eerste dag als snelste STK 1000 coureur afsloot voor Roberto Tamburini, Federico Sandi, Mike Jones en Florian Marino.

Wayne Tessels, de enige Nederlander in het sterk bezette STK 1000 veld, wist vrijdagmiddag zijn tijd uit de eerste vrije training wel aan te scherpen. Echter wat betreft positie ging de Agro On-Benjan-Kawasaki coureur er niet op vooruit. Na vrijdagochtend de sessie als zeventiende afgesloten te hebben werd nu de tweeëntwintigste tijd zijn deel, een positie die ook ingenomen werd op de samengestelde lijst na twee vrije trainingen.

 

Handige links Prosecco DOC German Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag