McPhee en Alcoba bestraft voor hun wangedrag tijdens Moto3 race in Doha

1049
john-mcphee
John McPhee | foto© motogp.com

John McPhee en Jeremy Alcoba moeten beiden tijdens de eerstvolgende Grand Prix in Portimão vanuit de pitstraat aan de wedstrijd beginnen. Beide kregen de straf opgelegd naar aanleiding van hun ‘vechtpartij’ even na hun incident tijdens de Moto3 race van de Tissot Grand Prix of Doha.

John McPhee werd zondagavond voor de tweede wedstrijd op rij door iemand anders uit de wedstrijd gekegeld. Dit keer werd de Brit geraakt door de machine van Jeremy Alcoba die in de eerste bocht na start en finish met een flinke highsider ten val kwam. De Moto3 fiets van Alcoba raakte daarbij vol het lichaam van de Petronas Sprinta Racing coureur. De wedstrijd was hierdoor voor beiden over, maar McPhee kon vervolgens zijn frustraties niet in bedwang houden en maakte daarbij een schoppende beweging richting Alcoba.

Het voorval ontging het MotoGP Stewards Panel met daarin Freddie Spencer, Bill Cumbow en Andres Somolinos vanzelfsprekend niet. Na afloop van de wedstrijd werd het tweeatal dan ook op het matje geroepen en een sanctie kon dan ook niet uitblijven.

 

Inmiddels is bekend dat beide heren tijdens de eerstvolgende Grand Prix in Portimão hun race zullen moeten starten vanuit de pitstraat. McPhee kreeg daarbij nog eens een extraatje, hij mag pas 10 seconden nadat de startlichten op groen zijn gegaan vetrekken, Alcoba daarentegen zal iets eerder mogen vertrekken want hij mag 5 seconden na het verschijnen van het groene licht aan de race mogen beginnen.

Beide vechtersbazen hebben artikel 3.3.2.2 van de FIM World Championship Regulations geschonden door met hun gedrag de belangen van de sport te negeren. Bovendien kregen beiden ook nog eens een boete van € 1000 voor hun gedrag.

Officele documenten:  GP2_DOH_21_McPhee  |  GP2_DOH_21_Alcoba

Handige links Tissot Grand Prix of Doha:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter