John McPhee heeft vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de Moto3 klasse in wisselvallige omstandigheden de snelste rondetijd gereden. Op de Red Bull Ring was de Schotse coureur het snelst voor Marco Bezzecchi en Gabriel Rodrigo. Jaume Masia is dankzij zijn rondetijd in FP1 de snelste Moto3 coureur van de dag.

Zoals voorspeld was hadden de wolken zich voorafgaand aan de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op de Red Bull Ring in Oostenrijk samengepakt en vielen er enkele druppels. Aanvankelijk gingen de coureurs nog met slicks de baan op maar de druppels bleken toch iets te hevig waarna iedereen weer hun pitbox opzocht.

In de middagpauze tussen de eerste en tweede vrije trainingen werd bekendgemaakt dat Philipp Oettl en Marco Bezzecchi in 2019 de overstap zullen maken naar het Tech3 Racing Team in de Moto2 klasse. De Duitser, winnaar van de race in Jerez, en de Italiaan, momenteel leider in het kampioenschap, gaan volgend jaar de Red Bull KTM Tech3 Moto2 machines bemannen in het nieuwe KTM project en nemen zodoende de plaatsen binnen het team over van Nederlander Bo Bendsneyder en Remy Gardner.

De regen zette niet door waardoor de coureurs gewoon weer met slicks de baan op gingen. De tijden waren nog niet gewaagd aan die van de eerste vrije training in de ochtend maar naarmate de ronden gereden werden steeg het tempo ook.

In de slotseconden was er nog een zware crash te zien ter hoogte van bocht 1. Het was inmiddels weer begonnen met regenen en er viel in hoog tempo veel water op het Oostenrijkse asfalt. Het was Nicolo Bulega die bij het uitkomen van bocht 1 de fout in ging en met een gigantische high-sider ten val kwam. Zijn KTM vloog de lucht in en raakte de onfortuinlijke Nakarin Atiratphuvapat die door de machine van Bulega hard van zijn motor werd geslagen. De Thaise coureur kwam hard ten val waarna Niccolò Antonelli enkele meters daarachter ook de fout in ging en de voorkant van zijn Honda verloor op het gladde asfalt. Antonelli was ongedeerd en kon zijn weg vervolgen maar Bulega en Atiratphuvapat waren zichtbaar aangeslagen en hadden zich behoorlijk bezeerd.

Uiteindelijk was het John McPhee die met een 1’37.329 de snelste rondetijd van de sessie wist te rijden voor Marco Bezzecchi en Gabriel Rodrigo. Daarachter waren het Bastianini, Oettl, Toba, Arenas, Arbolino, Antonelli en Masia in de top tien.

In de gecombineerde tijdlijsten na twee verreden vrije trainingen is de top tien als volgt: Masia, Bezzecchi, McPhee, Dalla Porta, Rodrigo, Oettl, Bastianini, Toba, Arenas en Bulega.

De derde vrije training voor de Moto3 klasse zal zaterdagochtend om 09:00 uur van start gaan op de Red Bull Ring met de kwalificatie om 12:35 uur.

 

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl