Meesterlijke vierde plaats in EK voor Lakerveld

114

Itali‘/Wijk en Aalburg Ð Patrick heeft een meesterlijke prestatie geleverd bij een race in het kader van het Europees kampioenschap in de 250 cc. Hij sloot zondag de race in het sterke internationale veld op het circuit van Vallelunga af met een prachtige vierde plaats.

Zaterdag in de training in Itali‘ deed Patrick al van zich spreken met de vierde tijd. Het was voor het eerst in de carriˆ¬re van de Nederlands kampioen in de 250 cc. Er waren nog wel wat kleine probleempjes met de Honda, maar die waren op zondag ook opgelost.

Patrick was goed weg bij de start en kwam door op de tweede positie achter de koploper Alvaro Molina. Gedurende de race kwam Patrick in gevecht met een Oostenrijker en een Zweed, die op het rechte stuk iets meer snelheid hadden. Eerst was het nog stuivertje wisselen. Met laat remmen bij de bochten, kon Patrick de Honda er vervolgens nog een tijd bij trekken. Tegen het einde van de race moest hij een gaatje laten vallen, omdat de motor te weinig vermogen heeft.

Patrick werd wel vierde en hield de vijfde man ruim vijftien seconden achter zich. Winnaar werd de Spanjaard Molina. Na de wedstrijd reed ons team direct terug naar Nederland om deel te nemen aan de race voor het ONK 250 cc in Oss op maandag. Hij deed nog wel mee aan de laatste training, maar nadat de races gestaakt werden, konden de coureurs naar huis. De volgende race voor Patrick is zondag het ONK 250 cc in Hengelo.