Michael van der Mark: ‘Hopelijk komen er in Portimâo betere resultaten’

70
mark
Michael van der Mark | foto© Yamaha Racing

Na een vijftiende plaats zaterdag tijdens de eerste World Superbike race op de Lausitzring kende Michael van der Mark zondag ook een moeilijke en moeizame tweede wedstrijd. De Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur moest genoegen nemen met de elfde plaats, niet het resultaat waar de Nederlander vooraf op gehoopt had.

Michael van der Mark begon de race zondagmiddag vanaf de twaalfde plaats, maar had niet de beste start en was veertiende na de eerste paar bochten. Daarna was het voor hem, door problemen met het sturen als hij op het gas ging, lastig om rijders voor hem in te halen en zo de verloren tijd goed te maken. Desondanks boekte hij stap voor stap progressie.In de elfde ronde lag hij alweer elfde, maar het gat naar de rijder voor hem was vrij groot. Door diep te gaan, wist Van der Mark te versnellen terwijl zijn concurrenten iets langzamer gingen. Zo kwam Xavi Forés in beeld. De pace van de Nederlander was op een gegeven moment zelfs een halve seconde sneller, maar het lukte uiteindelijk niet meer om een plaats goed te maken. Zo kwam hij na een zwaarbevochten race als elfde over de streep en pakte vijf kampioenschapspunten.

Michael van der Mark, Pata Yamaha Official WorldSBK Team (P11):

“Het was een lastige race. In het begin had ik moeite om de rijders voor mij in te halen en verloor ik veel tijd. Ik had vooral moeite met het sturen van de fiets als het gas erop ging en het was lastig om dit probleem heen te rijden. Mijn racesnelheid was best constant alleen was ik niet snel genoeg. Ik moet een manier vinden om de motor weer aan het sturen te krijgen, want dat is juist één van de sterke punten van deze motor. We zullen hard moeten werken en hopelijk komen er in Portimão betere resultaten nadat dit weekeinde het niet geworden is zoals zou moeten.”

Van der Mark bezet in de tussenstand van het kampioenschap de zevende plaats met 135 punten.

 

Handige links Prosecco DOC German Round:

Tijdschema en volledige uitslagen WorldSBK
Tijdschema en volledige uitslagen IDM
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video