Michael van der Mark en het Pata Yamaha Official WorldSBK Team zijn aangekomen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, het nabij de Adriatische kust in Italië gelegen circuit waar komend weekeinde de zevende ronde van het 2017 FIM World Superbike kampioenschap verreden wordt.

Na tijdens de voorgaande wedstrijd in Donington Park het podium op een haar na gemist te hebben kijkt Michael van der Mark vol vertrouwen uit naar de twee races op het Misano World Circuit. De Nederlander is er, mede vanwege een succesvolle test op Misano, er van overtuigd dat hij komend weekend nog een stap voorwaarts kan maken. En Van der Mark weet wat winnen is op Misano, want in 2012 won hij er de EK Superstock 600 race.

Michael van der Mark, Pata Yamaha Official WorldSBK Team:
“Ik kijk echt uit naar Misano. We hebben hier echt een goede test gehad, met bijna 180 ronden, en ik heb het gevoel dat we een stap voorwaarts hebben gemaakt. Het is ook prettig dat ik nu kom op een circuit waar ik al meters gemaakt heb met de YZF-R1, waardoor we niet vanaf nul moeten beginnen. De weersverwachting is perfect, dus we kunnen ons vanaf vrijdag gaan concentreren op racesnelheid. Mijn doel is in ieder geval het podium.”

 

Handige links Pirelli Riviera Di Rimini Round Misano:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag