Michael van der Mark van start in All Japan JSB1000 kampioenschap

198
van der mark
Michael van der Mark | foto© Ad van de Graaf

Michael van der Mark zal tijdens de eerstvolgende ronde van het All Japan JSB1000 kampioenschap aan de start verschijnen. De Nederlander is door het Yamaha Factory Racing Team gevraagd om op de Autopolis International Racing Course als vervanger op te treden van Kohta Nozane.

YART Yamaha Official EWC Team-coureur Kohta Nozane zal, als vast teamlid van het YART Team, op 23 en 24 juni deelnemen aan het World Endurance evenement op de Slovakia Ring. Dit evenement valt echter samen met de vijfde ronde van het All Japan wegracekampioenschap en daardoor zal Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur Michael van der Mark Nozane vervangen binnen het Yamaha Factory Racing Team.

De race vindt plaats op het 4,6 kilometer lange Autopolis International Racing Course in Oita Prefecture op het zuidereiland van Kyushu. Van der Mark, 2014 wereldkampioen Supersport en tweevoudig winnaar van de Acht uren van Suzuka krijgt binnen het Yamaha Factory Racing Team de Japanner Katsuyuki Nakasuga als teamgenoot. Nakasuga won de afgelopen vijf jaar het All Japan JSB1000-kampioenschap en is ook tweevoudig winnaar van de Suzuka 8H World Endurance wedstrijd.