Michael van der Mark: ‘Vereerd dat Hervé me opnieuw gevraagd heeft’

95
mark
Michael van der Mark | foto© Yamaha Racing

Michael van der Mark zal komend weekend in Valencia opnieuw zijn opwachting maken als MotoGP coureur. De Rotterdammer zal voor de tweede Grand Prix op rij als vervanger optreden van de geblesseerde Jonas Folger binnen het Monster Yamaha Tech3 Team.

Michael van der Mark zijn seizoen gaat precies een week langer duren dan de Yamaha Official WorldSBK Team coureur vooraf gedacht had. De Rotterdammer is namelijk door Monster Yamaha Tech3 baas Hervé Poncharal opnieuw gevraagd om komend weekend in Valencia als vervanger op te treden van de nog steeds geblesseerde Jonas Folger.Na zijn vierde plaats afgelopen zaterdag tijdens de laatste World Superbike wedstrijd van het seizoen in Qatar en zijn solide optreden een week eerder tijdens zijn eerste MotoGP optreden in Sepang – de Rotterdammer eindigde er op een zeer verdienstelijke zestiende plaats na een weekend waarin hij constant progressie boekte – kijkt de Nederlander uit naar zijn tweede optreden op de Yamaha M1 van het Monster Yamaha Tech 3 Team.

Michael van der Mark: “Het is geweldig dat ik komend weekend in Valencia weer in de MotoGP mag rijden, maar het is jammer dat Jonas niet kan rijden en nog steeds ziek is. Maar goed ik ben zeer vereerd dat Hervé me opnieuw heeft gevraagd om hem te vervangen, blijkt dat ik toch wel goed mijn best heb gedaan in Sepang en kijk echt heel erg uit naar het Valencia weekend. Nu ken ik de fiets tenminste een beetje en ik hoop dat ook dat het weer een beetje mee werkt zodat ik veel kan rijden en me elke sessie weer kan verbeteren. Ik wil gewoon weer een goed resultaat behalen zodat het team na afloop weer tevreden is.”

Monster Yamaha Tech3 teambaas Hervé Poncharal denkt dat Van der Mark met zijn in Sepang opgedane ervaring komend weekend nog beter voor de dag zal komen:

“We zijn blij dat we Michael voor een tweede weekend binnen ons team kunnen verwelkomen. We vonden zijn vierde plaats in de laatste WorldSBK race in Qatar een teken van een goede vorm. Ik weet zeker dat hij zich komend weekend beter op zijn gemak zal voelen op de YZR-M1 en ook binnen het team, nu hij al eens met ons gewerkt heeft in Maleisië. Hij mag in Valencia opnieuw vrijuit rijden en dan kan hij zijn ware potentieel laten zien.”

Michael van der Mark- Qatar zaterdag interview from Racesport.nl on Vimeo.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag