Michael van der Mark is blij dat Dorna, FIM en het TT Assen een alternatieve datum hebben gevonden voor de Nederlandse ronde van het FIM Superbike World Championship op het TT Circuit Assen.

Dinsdag werd bekend dat de thuiswedstrijd van Michael van der Mark, in het weekend van 17 t/m 19 april aanstaande op het TT Circuit Assen, geen doorgang kon vinden op de oorspronkelijke datum vanwege de uitbraak van het coronavirus. Hoewel de Nederlander teleurgesteld is dat hij de komende maand niet in actie kan komen tijdens zijn thuiswedstrijd is hij wel positief gestemd over het feit dat alle partijen een oplossing hebben weten te vinden en een alternatieve datum hebben gevonden en bekend hebben gemaakt dat het evenement nu in het weekend van 21 t/m 23 augustus verreden zal worden.

Michael van der Mark: “Laten we zo snel mogelijk, zodra het veilig is, weer gaan racen. Men heeft het nog steeds over de onlangs verreden drie de races op het Phillip Island Grand Prix Circuit. Het was één van de beste World Superbike-weekenden sinds lange tijd, dus als het veilig is om weer te gaan racen laten we het dan snel weer op gaan pakken en proberen hier een vervolg aan te geven. Ik ben blij dat ze een andere datum hebben gevonden voor de Motul Dutch Round. De World Superbike ronde op Assen is altijd een geweldig evenement, er zijn veel fans dus het zou jammer zijn als er dit seizoen geen World Superbike ronde op Assen zou zijn. In augustus, in de zomer, ik denk dat we deze keer geen sneeuw hoeven te verwachten!”

De huidige situatie is een moeilijke tijd voor iedereen met verschillende beperkingen om de verspreiding van het coronavirus te helpen stoppen. Voor coureurs betekent dit dat hun trainingsschema wordt verstoord in termen van hun normale routines. Voor Van der Mark betekent het dat hij kijkt naar wat er in zijn tuin beschikbaar is om zijn trainingen zo goed als mogelijk uit te kunnen voeren naast het gebruik van zijn eigen in de garage gebouwde ‘sportschool’.

Michael van der Mark: “In mijn garage heb ik een kleine sportschool gemaakt. Ik heb een mooie loopband, die bergopwaarts loopt, zodat ik daar wat sprintjes kan doen. Hoe meer dagen je thuisblijft, hoe meer dingen je ziet die je kunt gebruiken om te trainen. Alle kleine dingen in je tuin, je hoeft niets te kopen. Het is ook heel interessant! Je moet in dit soort situaties improviseren met de trainingen. Na een paar dagen word je er steeds beter in. We moeten fit blijven, we redden het allemaal wel.”

De Nederlander heeft momenteel een aantal kippen in zijn tuin ondergebracht als onderdeel van zijn voorbereidingen voor een eventuele volledige lockdown.

Michael van der Mark: “Nou, ik ben een beetje bang dat als ik achter mijn kippen aan ga rennen, ze geen eieren meer zullen leggen! Het is allemaal ter voorbereiding op de lockdown. We hebben eieren, kippen, ik heb daardoor voldoende te eten en ik verbouw daarnaast ook zelf uien, knoflook en tomaten. Je moet immers goed voorbereid zijn. Ik train op dit moment alleen maar om ervoor te zorgen dat ik er klaar voor ben. Als we morgen weer gaan racen, dan ben ik er klaar voor. Als we volgende maand weer gaan racen, dan ben ik er klaar voor. Dat is mijn doel voor nu, en dat is het enige wat we momenteel kunnen doen.”

Na Australië werd het onlangs te verrijden WorldSBK evenement in Qatar al uitgesteld en werden ook de komend weekend te verrijden Spaanse ronde op het Circuit van Jerez en de half april te verrijden Nederlandse ronde al verplaatst. Op dit moment staan de WorldSBK weekenden in mei (Imola 08-10 mei en Aragon 22-24 mei) nog op de 2020 WorldSBK kalender vermeld. De kans dat deze ook de komende dagen verplaatst of afgelast zullen worden is zeer reëel en ligt in de lijn der verwachting. Volgens de laatste berichten zal Dorna komende vrijdag (27-03) hierover meer duidelijkheid verschaffen en opnieuw met een update komen aangaande 2020 WorldSBK kalender.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App