Michael van der Mark crasht vanuit podiumpositie JSB

184
Mark
Michael van der Mark | foto© Michael van der Mark facebook

Michael van der Mark nam dit weekend deel aan een wedstrijd in het Japans Superbike kampioenschap. De Nederlander kende een indrukwekkend optreden op de Autopolis International Racing Course, een crash in de slotfase van de race stond echter een topklassering in de weg.

Michael van der Mark was dit weekend de vervanger voor Kohta Nozane binnen het Yamaha Factory Racing Team tijdens de Japanese Superbike race op de Autopolis International Racing Course. De Nederlander reed voor enige tijd aan de leiding waarna hij vanuit een derde positie crashte. Van der Mark kon nog wel verder en is uiteindelijk als veertiende geëindigd. Teamgenoot Katsuyuki Nakasuga won de wedstrijd voor Takuya Tsuda en Kazuma Watanabe.De race was al uitgesteld vanwege slechte zichtbaarheid door mist, maar kon uiteindelijk toch van start gaan. Van der Mark startte goed en nam de leiding over. De Rotterdammer had voor dit weekend nog nooit op dit circuit gereden wat de prestatie extra indrukwekkend maakt.

De volgende keer dat Michael van der Mark weer in Japan een wedstrijd zal rijden zal tijdens de Suzuka 8H World Endurance wedstrijd zijn, het prestigieuze endurance evenement welke in het laatste weekend van juli wordt verreden.