Michael van der Mark: “Een uitstekend weekend op Donington Park”

6289
michael-van-der-mark
Michael van der Mark | foto© BMW Motorrad

Michael van der Mark wist dit weekend op Donington Park maar liefst drie top vijf finishes te scoren, waaronder een derde plaats in de zondagochtend verreden Superpole Race. De derde plaats op zondagochtend was tevens de eerste podiumplaats voor de Nederlander in dienst van de Duitse motorenfabrikant, en dat zorgde voor een blij gezicht en tevreden gevoel bij de 2014 World Supersport wereldkampioen.

Michael van der Mark had zaterdag in de Superpole-kwalificatie de basis gelegd voor het succes van zondag. De Nederlander wist zich als tweede te kwalificeren voor Race 1 en de zondagochtend te verrijden Superpole Race. Voor aanvang van deze sprintrace vielen er kort een paar regenbuien, maar het circuit droogde snel op. Net als een groot deel van het veld koos Van der Mark voor intermediate banden.

In de eerste ronde viel hij terug, maar in de tweede ronde heroverde hij zijn positie en gaf die daarna niet meer uit handen. Na tien ronden eindigde hij als derde achter teamgenoot Tom Sykes waarmee ze zich verzekerden van de eerste WorldSBK-podium finish voor de nieuwe M RR, een dubbele podiumplaats en voor Van der Mark zijn eerste in dienst van BMW.

Aangezien de Superpole race de startopstelling voor Race 2 bepaalde, mocht Van der Mark opnieuw vanaf de eerste startrij aan de race beginnen. Van der Mark verloor bij de start terrein, maar kwam in de zestiende ronde weer terug naar de vijfde plaats, een positie die hij ook innam bij het passeren van de zwart/wit geblokte vlag.

Michael van der Mark: “De zaterdag was al niet slecht. In de Superpole, op de natte baan, voelde ik me echt goed en we slaagden erin om beide BMW’s op de eerste rij te zetten. Dat is altijd een goede zaak. Voor de race begon de baan langzaam op te drogen. Mijn start was vrij goed en daarna probeerde ik mijn lijn te vinden. Ik maakte een paar fouten in Craner Curves, waar ik met mijn slicks op het natte wegdek terechtkwam, dus daar verloor ik een paar keer veel tijd. Dat was een beetje jammer, maar hoe dan ook, ik denk dat we zaterdag tevreden konden zijn met P5.
Vervolgens hebben we een hele goede zondag gehad. Het ging lekker vanochtend in de Superpole race. De baan was een beetje tricky dus ging iedereen op intermediates en dat was de juiste keuze. Ik heb er echt van genoten. Het was goed om samen met Tom (Sykes)op het podium te finishen. In de tweede race had ik een goed gevoel, maar ik had te veel moeite om de motor om te gooie in de bochten; ik verloor veel tijd ten opzichte van de anderen. Maar uiteindelijk zijn we vijfde geworden, dus we hebben veel waardevolle WK punten dit weekend en het was leuk om Tom zondagmiddag opnieuw op het podium te zien finishen.”

Na op zaterdag in Race 1 ook als vijfde te zijn geëindigd sloot de Nederlander het weekend in Donington af met drie top vijf klasseringen en een podiumfinish, een prestatie van formaat voor de nieuwkomer bij BMW. Van der Mark steeg met zijn thuiswedstrijden later deze maand voor de boeg met 81 gescoorde WK punten naar de achtste plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter