Michael van der Mark: ‘Heel blij met deze derde plaats’

90
michael-van-der-mark
Michael van der Mark - Magny Cours | foto© Yamaha Racing

Michael van der Mark mocht zondagmiddag na afloop van de tweede WorldSBK race in Magny Cours als derde mee naar het podium. Na een enigszins teleurstellende eerste race op zaterdag was de Nederlander na afloop dat ook een tevreden man.

Het weekend in Magny Cours begon vrijdag voor Michael van der Mark voortvarend met een derde plaats tijdens de eerste vrije training. Zaterdag tijdens de kwalificatie ging het echter ineens een stuk moeizamer, de Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur moest dan ook genoegen nemen met de tiende startplaats voor de eerste op zaterdagmiddag te verrijden race. Ook in deze eerste wedstrijd wilde het niet echt vlotten en de Rotterdammer moest dan ook genoegen nemen met de zevende plaats.Na afloop van deze eerste wedstrijd liet Van der Mark dan ook weten dat een gebrek aan grip hem parten had gespeeld en dat er voor aanvang van de tweede wedstrijd een aantal grote veranderingen nodig waren om zondag met de snelste mannen van het veld mee te kunnen. Zo gezegd, zo gedaan maar zondagochtend tijdens de warm-up bleken deze verandering nog niet echt het gewenste resultaat te hebben gebracht.

Zondagmiddag bij de start van de tweede race viel het kwartje en kon de Nederlander vanaf de vierde plaats op de grid meteen de aansluiting vinden bij de leider in de race Chaz Davies. Tijdens de race moest Van der Mark nog wel zijn meerdere erkennen in de zaterdag tot wereldkampioen gekroonde Jonathan Rea om na een fantastische strijd uiteindelijk als derde de finish te passeren.

Direct na afloop zochten we de Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur op en vroegen hem naar een reactie. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink:

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App