Michael van der Mark: ‘Ik ben echt blij met dit resultaat’

140
mark
Michael van der Mark - Buriram | foto© Racesport.nl - Václav Duška Jr.

Michael van der Mark heeft zijn eerst World Superbike podium van 2018 binnen. De Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur kwam zondag op het Chang International Circuit als tweede over de finish achter winnaar Chaz Davies en voor teamgenoot Alex Lowes.

Het zat hem tijdens het openingsweekend op Phillip Island nog niet mee, zaterdag tijdens de eerste World Superbike wedstrijd op het Chang international Circuit wilde het ook nog niet helemaal vlotten maar zondag tijdens de tweede race van het weekend was het raak. Op het circuit waar Michael van der Mark in 2016 zijn eerste WorldSBK pole – en zijn enige tot nu toe wist te behalen – kwam de Nederlander zondag als tweede over de finish waarmee zijn eerste World Superbike podium van 2018 een feit was.Na afloop kon de Yamaha coureur zijn geluk dan ook niet op, was hij blij dat het eindelijk geluk was. Om later op het podium ook nog eens vergezeld te worden door teamgenoot Alex Lowes, die als derde de finish passeerde, maakte het feest voor het Pata Yamaha Official WorldSBK Team compleet .

Michael van der Mark, Pata Yamaha officieel WorldSBK Team (P2): “Ik ben echt heel blij met dit resultaat! Gisteren was ik helemaal niet blij na de eerste race, omdat ik het zo moeilijk had. Vanochtend hebben we gewisseld van motor maar het voelde niet als een verbetering, dus voor de race namen we een gokje en gingen terug naar de afstelling welke we ook vrijdag gebruikten. We verwisselden daarnaast de voorband en dat hielp ons ook een beetje. Na de start was ik meteen snel, ik had weer een leuke strijd met Alex, toen kwam Chaz Davies langszij en probeerde ik zo lang mogelijk bij hem te blijven maar hij was in sommige sectoren net iets sneller dan mij. Het tempo was vrij goed en ik zag dat we een gaatje hadden op Alex die op de derde plaats reed. Uiteindelijk was het heel moeilijk voor mij om bij Chaz te blijven, maar toen zag ik dat het gat achter me groot genoeg was. Dus, de tweede plaats na de resultaten van gisteren en na Phillip Island was echt positief! Ik zat op de grens, maar vandaag lag de grens een stuk verder dan gisteren dus het was een grote verbetering ten opzichte van race 1. Aragon is een compleet andere baan dus het zal interessant zijn om te zien hoe de R1 het daar gaat doen, maar hoe dan ook na de eerste twee races van het seizoen ben ik echt blij. Er zijn nog een paar dingen die ik wil verbeteren, maar als we vrijdag in Aragon kunnen beginnen met hetzelfde tempo en gevoel als vandaag, zal ik erg blij zijn!”

Handige links Motul Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag