Michael van der Mark: ‘Ik ben heel erg blij met hoe het vandaag ging’ (video)

53
michael-van-der-mark
Michael van der Mark | foto© Yamaha Racing

Michael van der Mark heeft vrijdag op het Chang International Circuit de zevende rondetijd op de klok gezet. De Nederlander wist zich tijdens de eerste drie vrije trainingen uitstekend staande te houden in de top van het veld waar de top acht binnen een halve seconde van elkaar te vinden was.

Als de gereden rondetijden van vrijdag een voorbode zijn voor de rest van het weekend dan kunnen we dit weekend op het Chang International Circuit in Thailand twee spannende World Superbike races tegemoetzien.Nederlander Michael van der Mark kon zich tijdens de eerste dag goed voorin het veld handhaven en zich tijdens de eerste drie vrije trainingen meten de snelste mannen van het veld. De Pata Yamaha Official WorldSBK coureur noteerde een snelste rondetijd van 1’33.569, een tijd die goed was voor de zevende plaats op de tijdlijst maar slechts 0,242 seconde verwijderd was van de snelste tijd van de dag gereden door Jonathan Rea.

Van der Mark kijkt dan ook met een goed gevoel terug op de eerste dag op het circuit in Thailand, het circuit waar hij in 2016 zijn eerste en tot nu toe enige World Superbike pole wist te scoren.

Michael van der Mark, Pata Yamaha Official WorldSBK Team, snelste ronde 1’33.569 (P7): “Ik ben heel erg blij met hoe het vandaag ging. We begonnen vanmorgen solide aan de dag, wisten ons vervolgens stap voor stap te verbeteren en het was voorafgaand aan de tweede sessie redelijk duidelijk wat we nodig hadden. We gingen naar buiten om nog iets meer grip te vinden maar helaas vonden we dat te weinig. Hierop hebben we de motor in veel opzichten aangepast waarna we de grip wist te vinden en we steeds sneller rondgingen. Het voelde vervolgens redelijk goed aan, alleen voelde ik dat we nog een paar kleine dingen aan moesten passen. Dat hebben we gedaan voorafgaand aan de derde sessie, ik ging naar buiten op gebruikte banden en aan het einde van een lange run was ik daarmee nog best snel, en dat is goed met het oog op de races. Ik ben blij dat ik aan het einde nog een echt snelle ronde op de klok wist te zetten, we kijken uit naar de race van morgen! We hebben nog een aantal dingen uit te zoeken, maar met rondetijden die heel echt erg dicht bij elkaar liggen worden het vast en zeker twee heel erg spannende races.”

Op donderdag voorafgaand aan de Motul Thai Round blikte Van der Mark even kort vooruit op de tweede ronde van het 2018 FIM World Superbike Championship. Bekijk en beluister zijn verhaal in onderstaande korte video:

 

Handige links Motul Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag