Michael van der Mark kijkt vol vertrouwen uit naar de zesde ronde van het FIM Superbike Wereldkampioenschap in Jerez dit weekeinde. Waarbij hij zijn zinnen duidelijk gezet heeft op het podium na een succesvolle tweedaagse test in Misano afgelopen week. Een belangrijke test, maar helaas speelde het weer opnieuw een negatieve rol vanwege regen.

Nadat Michael van der Mark in Imola met twee vierde plaatsen het podium maar net miste, gaat hij er van uit dat hij op Jerez de snelheid heeft voor klasseringen in de top-3. Op dit moment staat Van der Mark dankzij onder andere drie podiums vierde in de tussenstand met 134 punten, slechts zes minder dan teamgenoot Lowes.

Michael van der Mark: “Gelukkig was het weer tijdens de tweede dag op Misano redelijk goed en konden we veel van ons testprogramma afwerken, vooral omdat de monteurs erg hard gewerkt hebben. Het is altijd prettig om naar Jerez te gaan, want daar hebben we heel veel getest deze winter. Dit jaar is het asfalt opnieuw vernieuwd, dus zal het interessant zijn om te zien hoe onze motor aanvoelt ten opzichte van de testen. Ik voel mij erg goed met de motorfiets op dit moment en onze basisafstelling lijkt het overal goed te doen. Daarom denk ik dat we erg sterk kunnen zijn dit weekeinde. Het podium is het doel. In Imola waren we dicht bij, maar niet dicht genoeg.”

Handige links Acerbis Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App