Michael van der Mark over zijn eerste kennismaking met de BMW M 1000 RR

857
michael-van-der-mark
Michael van der Mark | foto© BMW Motorrad

Michael van der Mark heeft tijdens een extra ingelaste WorldSBK test voor het eerst kennis gemaakt met de nieuwe BMW M 1000 RR, de machine waarmee hij komend seizoen zijn debuut gaat maken in het FIM Superbike World Championship. Deze shakedowntest vond afgelopen zaterdag plaats in Miramas, een in het zuiden van Frankrijk gelegen circuit.

Michael van der Mark zal in 2021, na vier jaar uitgekomen te zijn op een Yamaha, in het FIM Superbike World Championship van start gaan in de kleuren van het BMW Motorrad WorldSBK Team. De Nederlander gaat van start op de nieuwe BMW M 1000 RR, een compleet nieuwe machine van de Duitse motorenfabrikant.

Direct na afloop van de laatste WorldSBK ronde van het seizoen in het Portugese Estoril kwam Van der Mark al voor het eerst in actie op een BMW, dit was echter nog op de bestaande BMW S 1000 RR, de machine waarmee BMW de afgelopen seizoenen in actie kwam in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.

Van der Mark reed onlangs in Estoril weliswaar op een machine die deels voorzien was van onderdelen van het nieuwe model, afgelopen zaterdag in Estoril kreeg de Nederlander echter de gelegenheid om tijdens een zogenaamde shakedowntest om voor het eerste de volledige nieuwe 2021 BMW M 1000 RR aan de tand te voelen. Naast deze voor Van der Mark eerste kennismaking was deze shakedown test ook bedoeld om BMW Motorrad Motorsport en het BMW Motorrad WorldSBK Team meer vertrouwd te laten raken met de persoonlijke voorkeuren van Van der Mark.

Michael van der Mark: “Het was echt goed voor mij om een eerste shakedown te hebben met deze nieuwe fiets. Ik denk dat het ook heel nuttig was om met het team samen te werken en aan elkaar te wennen. We hebben een paar dingen geprobeerd waar we normaal gesproken geen tijd voor hebben tijdens een normale test, dus ik denk dat het een hele positieve test was,  ik was gewoon blij om dit jaar nog een keer op de motor te kunnen zitten en ik kijk echt uit naar de volgende test.”

Marc Bongers, directeur van BMW Motorrad Motorsport: “Het is belangrijk om een shakedown te doen met een nieuwe rijder, en deze dag in Miramas was in mijn ogen dan ook zeer productief. Michael had tijdens deze test een eerste kans om met de nieuwe BMW M 1000 RR het circuit op te gaan en zijn machine voor het komende WorldSBK seizoen beter te leren kennen. Hij was ook in staat om ons zijn eerste feedback te geven hoe en op welk gebied we zijn motor beter kunnen aanpassen aan zijn persoonlijke wensen. Bijvoorbeeld op het gebied van ergonomie, de zitpositie, de positie van het stuur en de voetsteunen, tot en met de voorkeuren op het gebied van elektronica. Met de informatie die we tijdens deze shakedown hebben verzameld, weten we welke kant we op moeten met Michael’s fiets om goed voorbereid te zijn op de eerste echte tests in 2021.”

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App