Michael van der Mark (P10): “Ik ben niet echt blij met dit resultaat”

4469
michael-van-der-mark
Michael van der Mark | foto© Randy van Maasdijk

De tweede dag van de Pirelli Made in Italy Emilia-Romagna Round werd een lastige en moeilijke dag voor Michael van der Mark. De BMW Motorrad Motorsport WorldSBK Team coureur eindigde zaterdagmiddag tijdens Race 1 op de tiende plaats.  

Voorafgaand aan het weekend dacht Michael van der Mark dat het Misano World Circuit Marco Simoncelli – één van zijn favoriete banen – goed zou passen bij de nieuwe BMW M 1000 RR. Maar zaterdag bleek het allemaal iets anders uit te pakken voor de Nederlander. Na zich eerder op de dag als dertiende te hebben gekwalificeerd werd een zwaarbevochten tiende plaats zijn deel in Race 1

Michael van der Mark: “Ik ben niet echt blij met dit resultaat. In FP3 hebben we een goede stap voorwaarts gemaakt, maar helaas voelde ik mij niet zo goed in de kwalificatie. Het werd daarom slechts P13 op de grid. Ik had een goede start tijdens de race, maar ik had vooral moeite met de voorkant. Eerlijk gezegd reed ik gewoon een te laag tempo. Nu moeten we een aantal problemen op zien te lossen; dus we hebben nog veel werk te doen voor zondag.”

Welkom fans
Fans mogen dit weekend voor het eerst weer een WorldSBK race bijwonen en op de tribunes in Misano plaatsnemen. Ze werden zaterdagmiddag speciaal welkom geheten vanaf de startgrid door Van der Mark, Sykes, Folger en BMW Motorrad Motorsport Director Marc Bongers. Met borden waarop stond: “Welkom terug fans. Bentornati.

Handige links Pirelli Made in Italy Emilia-Romagna Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter