Michael van der Mark (P4): “Dit was het maximaal haalbare resultaat vandaag”

3909
michael-van-der-mark
Michael van der Mark | foto© Jan Timmerman

Michael van der Mark eindigde zaterdag in Assen tijdens de eerste WorldSBK race van het weekend als vierde. De BMW Motorrad WorldSBK coureur wist zich vanaf de negende plaats op de grid en na een minder goede start vanaf de veertiende plaats terug te knokken naar de vierde plaats op de finish. Een prestatie van formaat en volgens de Rotterdammer zelf het maximaal haalbare resultaat in deze race.

Michael van der Mark kende zaterdag een moeizame start van de dag op zijn thuiscircuit. Een technisch probleem zorgde ervoor dat de Rotterdammer geen enkele volledige ronde kon rijden. De BMW Motorrad WorldSBK Team monteurs wisten het probleem echter tijdig op te lossen voor de start van de 20 minuten durende Superpole. Hierin kwalificeerde Van der Mark zich als negende waardoor hij zaterdagmiddag vanaf de derde startrij aan de 21 ronden tellende wedstrijd mocht beginnen.

Van der Mark kende echter een minder goede start waardoor hij terugviel naar de veertiende plaats. Maar vervolgens sprintte hij echter snel door het veld naar voren en bereikte hij in de derde ronde al de vijfde plaats. Een ronde later lag hij zelfs vierde en was hij vastbesloten om het gat naar het leidende trio te dichten. Merkgenoot Jonas Folger crashte echter twee ronden voor het einde van de race, wat onmiddellijk leidde tot een rode vlag situatie en een vroegtijdig einde van de race.

Michael van der Mark: “Heel eerlijk, het was een zware zaterdag. Vanochtend heb ik geen enkele volle ronde gereden omdat we een mechanisch probleem hadden en dus gingen we meteen naar de Superpole. We dachten vooraf dat we twee ronden konden rijden met de kwalificatieband, maar ik kon er maar één doen, dus het was best moeilijk. P9 op de grid was niet geweldig, en mijn start was ook niet de beste. Ik had een wheelie en verloor daardoor een aantal posities. Daarna kreeg ik wat problemen met een andere rijder in de eerste bocht en de eerste ronde verliep daarna ook niet echt helemaal naar wens, maar daarna had ik meteen een goed tempo en kon ik een aantal rijders één voor één passeren. Op het einde had ik hetzelfde tempo als de mannen voor me, mannen die voor het podium vochten, maar ik kon gewoon niet dichterbij komen. We moeten nog wat extra grip zien te vinden om het tempo erin te kunnen houden zodat ik de volgende keren met hen kan strijden. De vierde plaats van vandaag is niet slecht, dit was het maximaal haalbare en daar moeten we tevreden mee zijn.”

Zondagochtend komt Van der Mark al om 11:00 uur in actie voor de eerste race van de dag, de Tissot Superpole race om vervolgens om vervolgens om 14:00 uur van start te gaan in de opnieuw 21 ronden tellende Race 2.


Handige links Prosecco DOC Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (WK zijspannen)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter