Michael van der Mark (P6): “Ik had echt meer gewild voor mijn thuispubliek”

6107
michael-van-der-mark
Michael van de Mark | foto© Jan Timmerman

Michael van der Mark sloot zondag de derde en afsluitende dag van de Prosecco DOC Dutch Round af met een DNF (Tissot Superpole Race) en een zesde plaats (Race2). Ondanks dat de zesde plaats in Race2 het maximaal haalbare was had de BMW Motorrad WorldSBK Team coureur meer gewild voor zijn thuispubliek.”

Na hevige regenval de voorgaande nacht en eerder in de ochtend begon het programma zondag tijdens de derde en afsluitende dag van Prosecco DOC Dutch Round bijna een uur later dan gepland. De warm-up sessie werden hierdoor ingekort van 20 tot 10 minuten en ook de Tissot Superpole Race ging hierdoor 10 minuten later van start dan het oorspronkelijke tijdschema.

Tijdens deze 10 ronden tellende race was de baan droog, maar de omstandigheden bleken op sommige plaatsen nog steeds verraderlijk te zijn. Van der Mark startte goed vanaf de negende plaats op de grid, maar kwam even later al in de eerste ronde ten val. Hierdoor moest de Nederlander vanaf de elfde plaats op de grid beginnen aan Race2..

Bij de start van de tweede race kwamen twee coureurs voorin het veld in de eerste bocht met elkaar in aanraking. Van der Mark kon echter meteen zes plaatsen goed maken en schoof daarmee meteen op naar de vijfde plaats. In de tweede helft van de race waren Van der Mark en en zijn teamgenoot Tom Sykes verwikkeld in een onderling duel om de achtste en negende plaats, terwijl ze steeds dichter bij de top zes kwamen. In de laatste ronde nam de situatie een dramatische wending: van der Mark kon twee concurrenten inhalen en de zesde plaats veiligstellen, terwijl Sykes ten val kwam.

Michael van der Mark: “De crash van vanmorgen was een domme fout van mijzelf. Ik wilde er echt voor gaan, en in de snelste bochten van het circuit probeerde ik nog sneller te gaan, wat een domme fout van mij was. In de tweede race had ik een goede start. Ik had een beetje geluk bij T1 en startte als elfde. Tegen het einde van de eerste ronde lag ik al vijfde, maar ik had in deze race niet het tempo of de grip waar ik op hoopte. Ik had moeite om de motor op de baan te houden en ik had gewoon niets over, dus het was best moeilijk. Maar aan het einde van de race vond ik wat extra snelheid en wist ik Michael Ruben Rinaldi en Alex Lowes nog in te halen, dus P6 was uiteindelijk niet zo slecht. Maar ik had echt meer gewild voor mijn thuispubliek.”

Na zijn thuiswedstrijd in Assen bezet Van der Mark met 104 gescoorde WK punten momenteel de zevende plaats in de tussenstand van het kampioenschap.


Handige links Prosecco DOC Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (WK zijspannen)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter