Michael van der Mark: ‘Race Ready na positieve test op Jerez’

161
michael-van-der-mark
Michael van der Mark - Jerez Test | foto© Yamaha Racing

Michael van der Mark kijkt terug op een geslaagde laatste tweedaagse WorldSBK Test van 2019. De Pata Yamaha WorldSBK Official Team coureur sloot de test af met een vierde rondetijd achter zijn naam en is volgens eigen zeggen ‘Race Ready’ voor 2020.

Michael van der Mark staat, na een succesvolle tweedaagse test op Jerez, te popelen om terug in actie te keren in 2020. Samen met zijn nieuwe teamgenoot Toprak Razgatlioglu reed hij tijdens de test in Zuid-Spanje meer dan 300 ronden, waarbij beide coureurs een intensief testprogramma van Yamaha afwerkten. Daarbij werden ze geassisteerd door Niccolò Canepa, niet alleen de testcoureur maar ook Yamaha EWC-coureur.De Nederlander, die na afloop met een snelste ronde van 1’39.287 de vierde plaats bezette op de samengestelde tijdlijst, sprak na afloop van een positieve test en een geweldige manier om het WorldSBK jaar goed af te sluiten.

Michael van der Mark: “Na de regen in Aragon was het goed om naar Jerez te komen en onder bijna perfecte omstandigheden te kunnen testen. Normaal gesproken heb je tijdens het testen zowel positieve als negatieve punten, maar deze twee dagen waren overweldigend positief. We hebben veel ronden afgelegd, verschillende dingen op de motor geprobeerd en we zijn erin geslaagd een oplossing te vinden voor de ‘spinningproblemen’ die we hadden in de tweede helft van het seizoen. Werken met mijn nieuwe crew ging ook gemakkelijk; het is echt al alsof we samen een seizoen hebben gedraaid. Deze test was dus een geweldige manier om 2019 goed af te sluiten en ik kijk er naar uit om in januari weer op de motor te stappen.”

Terwijl het jaar er voor een groot deel van de WorldSBK coureurs er op zit moet Van der Mark nog een paar weken wachten voordat ook hij kan genieten van een welverdiende wintervakantie. De Rotterdammer reist dit weekeinde namelijk af naar Zuidoost-Azië, om eerst een evenement van Yamaha Indonesia in Jakarta bij te wonen. Daarna reist hij door naar Maleisië om voor Yamaha deel te nemen aan de allereerste 8 uren van Sepang, samen met Franco Morbidelli en Hafizh Syahrin.

 

Handige links WorldSBK Test Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App