Michael van der Mark kan terugkijken op een geslaagde derde en afsluitende dag van de Acerbis Catalunya Round. De Pata Yamaha WorldSBK Official Team coureur scoorde op zondag namelijk een eerste en tweede plaats in respectievelijk de Tissot Superpole Race en Race 2.

Michael van der Mark heeft zondag op Circuit de Barcelona-Catalunya zijn eerste overwinning van het seizoen weten te scoren. De Pata Yamaha Official Team coureur kwam zondagochtend op Circuit de Barcelona-Catalunya als eerste over de finish in de Tissot Superpole Race voor regerend wereldkampioen Jonathan Rea en de in Nederlandse dienst rijdende Fransman Loris Baz.

Door zijn overwinning in deze race mocht de Nederlander later op de dag in Race2 vanaf de pole aan deze race beginnen. Van der Mark zat er ook in deze race meteen weer goed bij om uiteindelijk achter winnaar Chaz Davies als tweede de finish te passeren.

Een geweldig resultaat van de momenteel in het nabij Rotterdam gelegen Bergschenhoek wonende World Superbike coureur.

Michael van der Mark: “Ik denk dat we rustig kunnen zeggen dat we terug kunnen kijken op een goede zondag hier in Catalunya. Vanmorgen had ik een geweldige start in de Superpole Race en ik volgde Johnny. Ik voelde me zo goed op de motor en was er zeker van dat ik hem kon volgen, toen passeerde Alvaro (Bautista) ons beiden op het rechte stuk. Helaas voor hem kwam hij ten val en ik had echt geluk dat ik hierbij geen tijd verloor. Ik kwam aan de leiding en had zo’n goed tempo, heel snel en consequent zodat ik zelfs bij Johnny weg kon rijden. Dus, ik ben echt blij om mijn eerste overwinning dit jaar te pakken! Voor Race 2 mocht ik vervolgens vanaf de pole starten, wat ideaal is. Ik had een goede start, en de eerste paar ronden probeerde ik aan te voelen hoe de grip was en hoe de motor aanvoelde. Chaz en Rinaldi passeerden me vervolgens, maar ik maakte me geen zorgen omdat ik wist dat ik hetzelfde tempo kon aanhouden als zij. Ik haalde Rinaldi vervolgens weer in en probeerde Chaz in te halen, maar we hadden allebei onze ‘sterke punten’ op de baan. Ik passeerde hem een keer, maar om eerlijk te zijn moest ik te veel van mijn voorband vragen om bij hem te blijven, hij trok niet echt heel ver weg maar elke ronde net een klein beetje. Tijdens de race had ik daarna ook een klein gevecht met Garrett, waarna ik hem tot twee ronden voor het einde liet passeren toen ik een klein foutje maakte – en daar was Garrett weer! Wat volgde was een mooi gevecht tot in de laatste ronde en ik ben blij dat ik met P2 weer op het podium stond. Ik kijk nu uit naar Magny-Cours, het is goed om een paar podiums op je naam te hebben staan, dus laten we het daar opnieuw proberen.”

Met zijn twee uitstekende resultaten verlaat Van der Mark Catalunya niet alleen met twee welverdiende podiumplaatsen. De Nederlander voegde tevens een flink aantal WK punten toe aan zijn totaal waardoor hij met een puntentotaal van 178 punten klom naar de vierde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

 

Handige links Acerbis Catalunya Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App