Michael van Mark: ‘Estoril wordt in meerdere opzichten een speciaal weekend’

407
michael-van-der-mark
Michael van der Mark | foto© Yamaha Racing

Michael van der Mark staat voor een bijzonder weekend. De Pata Yamaha WorldSBK Official Team coureur staat niet alleen een nieuwe uitdaging te wachten op Circuito Estoril, het Portugese circuit waar dit weekend de finaleronde van het 2020 FIM Superbike World Championship wordt verreden, maar het wordt tevens zijn laatste weekend in dienst van Yamaha.

Michael van der Mark wil komend weekend op Estoril graag zijn prijzenkast verder aanvullen voordat het 2020 seizoen op zondagmiddag ten einde loopt. Maar, zoals voor bijna iedereen is Estoril een nieuw circuit voor het grootste deel van het veld.

De Pata Yamaha WorldSBK Official Team heeft echter meerdere redenen om komend weekend een aantal goede resultaten te scoren, zo heeft de Nederlander nog een kans om als derde te eindigen in de eindstand en wil hij niets liever dan zijn periode met het Pata Yamaha WorldSBK Official Team afsluiten met een aantal klinkende resultaten.

Michael van der Mark: “Het wordt een spannend weekend, maar ook een vreemd weekeinde voor mij! Allereerst kijk ik er naar uit om in Estoril te gaan racen, een compleet nieuw circuit voor ons. Het ziet er heel mooi uit en ik denk dat we het daar heel goed kunnen doen met de R1. Het wordt echter een apart weekend want het zijn mijn laatste races met Yamaha en de Crescent Racing-crew. Het doel voor dit weekend is om vooraan te rijden maar ook om te kijken of we wat punten van Chaz kunnen afsnoepen om zo als derde te eindigen in het kampioenschap. Dat zou een geweldig afscheid zijn! Ik ga daarom alles op alles zetten om dit voor elkaar te krijgen.”

Circuito do Estoril kenmerkt zich door een lang recht stuk, twee haarspeldbochten, een heuse parabolica-bocht, hoogteverschillen en negen andere bochten met veel inhaalmogelijkheden. In het verleden reden onder andere de Formule 1 en de MotoGP er en recent – twee weken geleden – was het circuit decor voor de eerste 12 uren van Estoril ooit, een FIM EWC-race die op sublieme wijze gewonnen werd door het Yamalube YART Yamaha EWC Official Team.

 

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App