Michel van Kleef twaalfde tijdens EK 600 bij Gauloises Dutch TT

125

Na een spannende wedstrijd van 14 ronden op de lange baan van het TT-circuit te Assen is Michel als twaalfde geeindigd in de vijfde ronde om het Europees Kampioenschap Supersport 600. Na een goede start vanaf de veertiende positie wist de Slijk-Ewijkenaar zich langzaam maar zeker verder naar voren te werken. Dit was mede te danken aan de juiste bandenkeuze tijdens de half-natte wedstrijd.

Winst was er voor de Noor Andersen, hij eindigde ruim voor Barry Veneman op de tweede plaats, Michael Schulten op de derde positie en RenŽ Winkel heel knap vierde. De man met de pole-position: Jan Hanson, eindigde als vijfde, hij wist zijn machtsvertoon in de training niet tijdens de wedstrijd te laten zien.

Michel was erg tevreden over het resultaat: het ging erg lekker en de motor voelde goed aan. Ook de hele entourage tijdens de TT was erg leuk, er was veel belangstelling van de landelijke pers en van de in grote getale gekomen bezoekers. Deze bezoekers konden de race goed volgen via de acht big screen vidiwalls die langs het circuit geplaatst waren. Verder keken ook de grote jongens langs de lijn mee: op de foto hieronder staat de winnaar van de MotoGP te Assen: Valentino Rossi te kijken naar het EK Supersport 600.

Door de twaalfde plaats van Michel staat hij overigens op de 31ste in de tussenstand voor het EK Supersport 600. Leider is de Noor Andersen voor de Duitser Michael Schulten en Barry Veneman.

Meer informatie over Stichting Racing Team Michel Van Kleef en meer foto’s van de afgelopen races kunt u vinden op: www.racingteamvankleef.nl.