Michele Pirro: ‘Slechts een hersenschudding en heel veel blauwe plekken’

620
michele-pirro
Michele Pirro - Mugello crash | foto© screenshot

Michele Pirro zorgde vrijdagmiddag met een horror crash tijdens de tweede vrije training van de Gran Premio d’Italia Oakley in Mugello voor een enorme schrik. De Ducati MotoGP testcoureur kwam bij op hoge snelheid bij het aanremmen van turn ten val, maar de eerste officiële berichten zijn dat de verwondingen alleszins mee lijken te vallen.

Het MotoGP paddock hield vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training even zijn adem in toen Michele Pirro bij het aanremmen van de eerste bocht na start en finish met een flinke smak van zijn Ducati machine werd geworpen en roerloos in het gravel bleef liggen.Als je ergens niet ten val wil komen in Mugello dan is dat precies op het gedeelte waar Pirro vrijdagmiddag van zijn machine werd geworpen, het gedeelte waar men met 340 km per uur aan komt rijden en vol in de remmen moet voor bocht 1.

 

Nadat de sessie onmiddellijk werd stilgelegd en de hulpdiensten snel ter plaatse waren om de Ducati coureur medische assistentie te verlenen kwam even later het bevrijdende nieuws dat de Italiaan bij kennis en aanspreekbaar was en per ambulance overgebracht werd naar het op het circuit gelegen medisch centrum.

Na een eerste medische check hier werd Pirro vervolgens per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Florence. Inmiddels heeft een Ducati woordvoerder laten weten dat het onderzoek heeft uitgewezen dat er geen sprake is van ‘ernstig’ en blijvend letsel.

Pirro, die na de crash even buiten bewustzijn was en zichzelf niets meer weet te herinneren van de crash, liep een uit de kom geschoten schouder op – die op de plaats van het ongeval door de artsen alweer terug werd geplaatst, een hersenschudding, een groot aantal blauwe plekken in met name het gebied rond de borst en de maag. Verder zijn er geen neurologische problemen waargenomen en kan Pirro al zijn ledematen gewoon bewegen.

Gezien de impact en de snelheid waarop de crash plaatsvond en de aard van de verwondingen kunnen we rustig stellen dat Pirro een engeltje op zijn schouder heeft gehad en dat hij er ondanks de genoemde verwondingen ‘redelijk’ goed vanaf is gekomen.

 

Handige links Gran Premio d’Italia Oakley:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag