Michelin Grand Prix of Styria: Acosta, Lowes en Marquez het snelst tijdens warm-up

2465
marc-marquez
Marc Marquez | foto© motogp.com

Pedro Acosta (Moto3), Sam Lowes (Moto2) en Marc Marquez (MotoGP) hebben zondagochtend op een nat Red Bull Ring circuit de snelste rondetijden op de klok gezet tijdens de warm-up sessies van de Michelin Grand Prix of Styria.

Op een nat Red Bull Ring circuit werden zondagochtend de drie warm-up sessie van de Michelin Grand Prix of Styria. Tijdens deze warm-up sessies ontstond er de nodige discussie, dit vanwege het feit dat het de rest van de dag niet alleen nat zal blijven maar dat er ook onweer op komst is. Mochten de verwachte onweersbuien de komende uren het Oostenrijkse circuit treffen dan zal er overwogen worden om de races niet vandaag (zondag) maar eventueel maandag te laten verrijden. Laten we vooralsnog er maar vanuit gaan dat het allemaal mee gaat vallen en deze maatregelen niet nodig zijn. Mochten er ontwikkelingen zijn dan houden we jullie vanzelfsprekend op de hoogte van deze bijzondere en laatste ontwikkelingen.Moto3
Om 08:40 uur openden de Moto3 coureurs de wedstrijddag met hun 20 minuten durende warm-up sessie. Zonder Niccollo Antonelli (de Italiaan brak eerder dit weekend bij een crash twee middenhandbeentjes en is unfit) en Xavi Artigas (hij kreeg vanochtend de uitslag van een verplichte PCR-test en deze was positief) reden de coureurs uit de lichtste klasse hun warm-up op een kletsnatte baan. Het was Pedro Acosta die het best met de omstandigheden omging en na afloop de lijst aanvoerde voor Romano Fenati, Darryn Binder, Adrian Fernandez en Jaume Masia.

De Moto3 race gaat zondagochtend om 11:00 uur van start.

Moto2
Bij de start van deze tweede 20 minuten durende warm-up sessie was het weliswaar gestopt met regenen, de baan was echter nog wel kletsnat. Het was Sam Lowes die het best om kan gaan met de omstandigheden en met een snelste ronde van 1’39.026 na afloop de lijst aanvoerde voor Somkiat Chantra, Marco Bezzecchi, Fabio Di Giannantonio en de in Nederlandse dienst rijdende Hafizh Syahrin.

Aron Canet, die in de slotfase van de sessie onderuit schoof, eindigde als zesde voor zuiderbuur Barry Baltus, Joe Roberts, de later op de dag vanaf pole vertrekkende Remy Gardner en Cameron Beaubier.

Bo Bendsneyder, die tot een moeilijk weekend kent op de Red Bull Ring, kwam ook in deze natte sessie niet in het spel voor. De Nederlander noteerde een snelste rondetijd van 1’42.301, was daarmee maar liefst 3,275 seconden langzamer dan de snelste man van de sessie en bleef daarmee steken op een teleurstellende zevenentwintigste plaats op de tijdlijst.

De Moto2 race gaat zondagmiddag om 12:20 uur van start.

MotoGP
Bij de start van deze sessie regende het opnieuw licht (motregen) maar dat mocht geen naam hebben. Gedurende de sessie ontstond er op een aantal plaatsen zelf een droge lijn, maar van een droge baan was zeker geen sprake. De rondetijden gingen gedurende de sessie wel constant naar beneden en bij het vallen van de finishvlag was het Marc Marquez die met een snelste rondetijd van 1’31.403 de tijdlijst aanvoerde voor Jack Miller, Maverick Viñales, Iker Lecuona en Francesco Bagnaia.

De zesde rondetijd in deze sessie kwam op naam van Johann Zarco gevolgd door Jorge Martin, Alex Marquez, Aleix Espargaró en de met een pijnlijke hand rondrijdende Miguel Oliveira.

De MotoGP race gaat zondagmiddag om 14:00 uur van start.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer details van de sessies tijdens de derde en afsluitende dag van de Michelin Grand Prix of Styria verwijzen wij jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.Handige links Michelin Grand Prix of Styria:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter