Michelin Grand Prix of Styria: Farkas wint tweede NTC race, Veneman zesde

858
loris-veneman
Loris Veneman | foto© NTC

Kevin Farkas heeft zondagmiddag op de Red Bull Ring de tweede Nothern Talent Cup race van de Michelin Grand Prix of Styria gewonnen. De Hongaar kwam 15 ronden als winnaar over de finish voor Jonas Kocourek en Rossi Moor. Loris Veneman werd op de zesde plaats de best geklasseerde Nederlander.

Als laatste waren zondagmiddag op de Red Bull Ring de Northern Talent Cup coureurs aan de beurt voor hun tweede race van het weekend. Net als een dag eerder maakten de jonge talenten er opnieuw een spannende race van. Een grote groep bleef nagenoeg de gehele wedstrijd bij elkaar en er werd regelmatig van positie gewisseld met net als een dag eerder Loris Veneman constant in de voorste gelederen.

Het was uiteindelijk Kervin Farkas die in een verbeten strijd in de laatste ronde de winst naar zijn toe wist te trekken en als eerste de finish passeerde voor Jonas Kocourek. Veneman kwam in de voorlaatste ronde even in het gedrang, verloor een aantal plaatsen om zich in de laatste ronde naar de zesde plaats te knokken.

Damian Boessenkool kende tevens een goede race, passeerde op minder dan drie seconden van de winnaar als veertiende de finish om uiteindelijk na een penalty van een collega coureur als dertiende geklasseerd te worden.

Voor Kas Beekman was deze tweede race al na een paar ronden voorbij. De Team KNMV coureur moest zijn machine met een technisch probleem in de pits parkeren. Hetzelfde gold niet veel later voor Rio Olofsen, hij parkeerde zijn machine na zeven ronden in de race langs de kant.Handige links Michelin Grand Prix of Styria:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter