Andrea Migno was vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op de Twin Ring Motegi in Japan het snelst en sluit daarmee de eerste dag als snelste af. Achter de Italiaan waren het Marcos Ramirez en John McPhee in de top drie.

De tweede vrije training voor de Moto3 klasse op de Twin Ring Motegi in Japan ging vrijdagmiddag om 13:15 uur lokale tijd, 06:15 uur Nederlandse tijd van start. Er hing nog steeds een behoorlijke bewolking boven het circuit en de buitentemperatuur bedroeg zo’n 18°C. Regenval zou geen verrassing zijn maar in combinatie met de verwachtingen voor zaterdag, waarbij regenval nagenoeg zeker lijkt, zou het een interessante sessie worden.

Voor Filip Salac was het geen gelukkige dag. In de pauze tussen FP1 en FP2 werd duidelijk dat hij een penalty ontvangen had vanwege onverantwoord rijgedrag. Hierdoor moet hij zondag vanuit pit lane starten. Echter ging het in de beginfase van deze tweede vrije training van kwaad tot erger aangezien hij ter hoogte van bocht 3 met een flinke high-sider van zijn macine geworpen werd en hard ten val kwam. De Tsjech had zichzelf zichtbaar bezeerd en werd dan ook op een brancard afgevoerd richting het medical centre.

Niet veel later ging het ook mis voor Lorenzo Dalla Porta. De leider in het kampioenschap, die de eerste vrije training als snelste afsloot, ging voor de tweede keer deze dag onderuit ter hoogte van bocht 5, echter kon hij gauw terugkeren naar de pitbox en later zijn weg vervolgen.

Vanwege de slechte weersverwachtingen kwamen de coureurs in de slotfase allemaal naar binnen voor een nieuwe set banden om daarmee vervolgens een aanval te plaatsen op de snelste rondetijd. Het was druk in pit lane en met de wetenschap dat men nauwlettend in de gaten werd gehouden werd er dan ook vrijwel niet getreuzeld.

Het was uiteindelijk Andrea Migno die met een 1’56.742 de snelste tijd van de dag wist te rijden voor Marcos Ramirez en John McPhee. Jakub Kornfeil kwam naar de vierde tijd voor Gabriel Rodrigo en Celestino Vietti, daarachter maakten Tatsuki Suzuki, Darryn Binder, Kaito Toba en Albert Arenas de top tien compleet.

De derde vrije training voor de Moto3 klasse op de Twin Ring Motegi gaat zaterdagochtend om 02:00 uur Nederlandse tijd van start met de kwalificatie om 05:35 uur.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App